Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY MOBİLYASI İÇİN MARKA ARAYIŞINDA

HATAY MOBİLYASI İÇİN MARKA ARAYIŞINDA

Hatay’da mobilyacılığın gelişimi için, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve kendi MARKA’sını oluşturması gerektiği kaydedildi.

Mobilya sektörünü geliştirmek, sektördeki sorunları ve fırsatları ortaya koyarak sektörü daha ileriye taşımak amacıyla, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliği ile düzenlediği “Mobilyacılık Paneli” Antakya’da yapıldı. Panel’de, Hatay mobilyacılığının gelişimi için, ürün çeşitliliğinin aktırılması ile markalaşmanın gerekliliğine vurgu yapıldı.
6 Ekim Salı günü öğleden sonra, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Panel’e Vali Ercan Topaca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile diğer yetkililer ve sektör temsilcileri katıldı.
Panel’de konuşan Vali Ercan Topaca, mobilyacılık sektörünün, Türkiye’nin en eski ve en çok gelişen sektörlerinden birisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Mobilyacılık, insan var olduğu sürece ihtiyaç duyacağımız, ürün çeşitlerinin, pazarlama tekniklerinin, yenilenme eğiliminin sürekli arttığı bir sektördür. Bu sektöre Hatay ölçeğinde baktığımız zaman, azımsanmayacak derecede üreticinin ve ticaret potansiyelinin olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinden oluşan ve TR63 Bölgesi olarak mobilyacılık sektöründeki ihracatımız, 50 milyon dolar civarında. Belki biraz daha fazla olabilir. Hatay’da, bu rakamın, 30 milyon doların biraz üzerinde olduğunu tahmin ediyorum. Hatay’ın potansiyeli ve kapasitesini düşündüğümüzde, bu miktarların çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple, sizlerin ve bizlerin üzerinde düşünmesi gereken birçok husus var. Bu toplantı da bu hususları değerlendirmeye vesile olacaktır.”
Panel’de yapılan konuşmalarda, ilimizin mobilyacılık potansiyelinin daha da geliştirilebilmesi için, üretilen mobilyalarda ürün çeşitliliğinin arttırılması, üretilen mobilyaları modern esintilerle ve değişik kültürlerin kullandığı modellerle çeşitlendirmek gerektiği, en önemlisi kendi markamızın oluşturulması gerekliliğine vurgu yapıldı.
Vali Topaca, konuşmasının bir bölümünde, “Bu sektörde başarı istiyorsanız kendi markanızı oluşturmanız lazım. Markasını oluşturamayan fason hizmet yapmaya devam etmek zorunda kalır. Mobilyacılık konusunda ilimizi daha iyi yerlere taşımak için hızla çalışmamız, kendimizi yenilememiz, patent ve tescil konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Eksiklerimizi tamamlama konusunda birlikte çalışarak bu sektörü daha çok geliştirme, uluslararası ticaretten daha çok pay alma, ülkemizin ve kentimizin ihracatını daha da arttırma konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise, DOĞAKA’nın; planlama, araştırma, fizibilite ve mali destek programlarıyla, ayrı ayrı her bir sektörün gelişmesini hızlandırdığını belirterek, Hatay’ın mobilyacılık sektöründe; gerek fizibilite çalışmalarıyla, gerek program faaliyet destekleriyle yapılan sektör raporlarıyla, gerekse de şu ana kadar sağlanan 34 mali destek programıyla, Türkiye’deki Ajanslar arasında mobilyacılığa en çok destek veren Ajans olduğunu ifade etti.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de, Antakya Küçük Sanayi Sitesi’nde, 7 milyon TL Proje Bütçeli IPA Sanayi Altyapısını İyileştirme adı altında bir Mobilya Ortak Kullanım Tesisi ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) destekleriyle 100 Bin Euro bütçeli bir Ahşap Kurutma Tesisi’nin kurulacağını ifade etti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER