Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiHatay Mutfağı belgesel oluyor

Hatay Mutfağı belgesel oluyor

 Hatay’ın mutfak kültürünü, tarihsel açıdan belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin “Hatay Mutfağının Kültürel Tarihi Bağlamında Filmle Belgelenmesi” adlı proje, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından onaylandı.

Hatay Mutfağı belgesel oluyor

MKÜ iİletişim Fakültesi’nde görev yapan ve sinema dünyasında belgesel filmleriyle tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Hatay’ın çok kültürlü ortamında kültürel etkileşimle oluşan varsıl mutfak kültürünü belgeleyecek olan çalışmasının Ocak 2021 tarihinde resmen başlayacağı bildirildi.

Proje kapsamında çekilecek olan filmde, kendi kültürleriyle birlikte Hatay’a getirdikleri mutfak kültürü, etnik gruplar arasındaki kültürleşme, yemeklerin kökenleri, Hatay coğrafyası ve iklimiyle Hatay mutfağının ilgisi, Hataylı etnik grupların kutsal günleri ve kutsal yemekleri gibi konuların ele alınacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Eren’le birlikte hazırladığı projenin, Hatay mutfağının kültürel tarihini bilimsel anlamda ortaya koymakla birlikte, 2021de EXPO’ya ev sahipliği yapacak olan Hatay’ın tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladığı dile getirildi. Projenin çıktısı olan ve Prof. Cereci’nin yöneteceği filmde, Emel Koç ve Mustafa Eniç’in koordinatör, Mehmet Açıkgöz’ün kameraman, Onat Düzgün’ün kurgu operatörü olarak görev yapacağı belirtildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, 25 yıllık meslek yaşamı boyunca 21 belgesel film çektiği, 50den fazla ülkede film festivallerine katıldığı, 97 ülkede konferans verdiği öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER