Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Özel Afet Bölgesi İlan Edilmelidir

Hatay Özel Afet Bölgesi İlan Edilmelidir

İskenderun sahil bandında incelemelerde bulunan CHP 27. Dönem Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, deprem nedeniyle bazı bölgelerde 20 cm, bazı bölgelerde 50 cm çökmeler olduğunu belirterek sahil bandının deniz seviyesinin altında kaldığını söyledi.

 

‘HATAY’IN ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ’ gerektiğinin altını çizen Av. Suzan Şahin, hükümeti göreve davet ederek, “Bir an önce Hatay Özel afet bölgesi ilan edilmelidir! Zararın giderilmesi için sorumluluk almak gerekiyor, esnafı desteklemek gerekiyor, teşvik, destek şart! Bunu görmezden gelmek vicdansızlıktır, artık buraya özel bir tanımlama yapmak boynunuzun borcudur! Bütün yetkilileri bu konuda görev almaya çağırıyoruz, İskenderun halkı da bu talebi her yerde yüksek sesle dile getirmeli!” diye konuştu.

“HATAY ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN”

Hatay halkının mağdur olduğunu ve artık Hatay’ı görün vurgusunu yapan CHP 27. Dönem Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, “İskenderun sahil bandında yaptığımız incelemelerde; deprem nedeniyle bazı bölgelerde 20 cm, bazı bölgelerde 50 cm çökmeler oldu, yani kara deniz seviyesinin altında kaldı.
Yağan yağmurlarla deniz seviyesi yüksekte kaldığı için şehri su bastı.
Pompalar çalışmıyor, çalışsa bile ittikleri suyu deniz geri getiriyor.
İskenderun kayıkla gezecek duruma geldi!
Biz bunu TBMM’de deprem komisyonunda, kürsüde ilgili tüm yetkililere ilettik.
Buraya bilim insanları ve uzmanlar geldi.
Deniz önüne bir tahkimat yapılması gerekliliğini dile getirdiler.
Bunun acilen yapılması gerektiği defalarca söylendi, söyledik.
Bu halkın, bu insanların başına daha ne gelmeli ki Hatay Özel Afet Bölgesi ilan edilsin? Yangın, korona, deprem, şimdi de su baskınlarıyla vatandaş mağdur, esnaf perişan! Bu sorumluluğu alan da yok, denetleyen de yok, gideren de yok, milletin zararını ödeyen de yok! Bir an önce Hatay Özel afet bölgesi ilan edilmelidir! Zararın giderilmesi için sorumluluk almak gerekiyor, esnafı desteklemek gerekiyor, teşvik, destek şart! Bunu görmezden gelmek vicdansızlıktır, artık buraya özel bir tanımlama yapmak boynunuzun borcudur!
Bütün yetkilileri bu konuda görev almaya çağırıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER