Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Stadyumu Tabelası Yerleştirildi

Hatay Stadyumu Tabelası Yerleştirildi

Adının ne olacağı merakla beklenen stadyumun tabelaları bugün yerleştirildi. Hatay Stadyumu adı verilen stadyumda çalışmaların sona geldiği aktarıldı. İhalesi TOKİ tarafından 2016 Kasım ayında yapılan Hatay Stadyumu, 25 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Stadyumun yanında olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı 5 bin kişilik spor salonu, futbol sahası, hentbol alanları, atletizm sahası ve tenis kortları yer alacak.

 

Hatay Stadyumu’nun tribün altlarında antrenman salonları da bulunacak ve bu salonlar amatör branşlarda hizmet verecek. Hatay Stadyumu, tüm bu özellikleriyle Hatay’da sporun merkezi olacak. Hatay Stadyumu Sertka Mühendislik, MD İnşaat ve FY Fer Yapı ortaklığıyla Narlıca Mahallesi’nin yakınlarında inşa ediliyor. Stadyumun da içinde olduğu spor kompleksi yaklaşık 160 dönüm araziye sahip. Stayum yaklaşık 306 milyon TL’ye mal olacak. 1967 yılında kurulan ve halen Türkiye 1. liginde mücadele eden Hatayspor’un yeni stadyumu otopark üzerine kurulan güneş paneli sistemi ile kendi enerji kaynağını kendi üretebilecek. 25 bin kapasiteli Hatay Stadyumu’nun olimpik stad şeklinde inşa edilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda olimpik pistin tribüne dönüştürülmesi ile stadın kapasitesi 32 bin kişiye kadar çıkabilecek.

TARAFTAR DÖRT GÖZLE BEKLİYOR
Antakya Atatürk Stadı’nın yapılan düzenlemelere rağmen ihtiyaçları artık karşılamadığını belirten taraftarlar, stadın tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Stadın bitmesinin takımlarının da performansına olumlu katkı vereceğini belirten taraftarlar, yüzde 80’i tamamlanan yeni statlarının Hatayspor’a uğur getireceğine inandıklarını söylediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER