Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Deprem Konferansı

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Deprem Konferansı

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü‘nde görevli Sosyal Çalışmacı Özhan Özgün ve Çözümleyici Aytaç Bulanık tarafından Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutuklulara “Temel Afet Bilinci Eğitimi” konulu konferans verildi. Konferansa kurum İkinci Müdürü Recep Deveci ve kurum personeli, hükümlü ve tutuklular iştirak etti.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Deprem Konferansı

Depremin ne olduğunu, deprem anında bireylerin alacağı zararı en aza indirmek için neler yapmamız gerektiğini, evde, işyerinde, sokakta deprem anında nasıl hareket etmemiz gerektiğiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunan Sosyal Çalışmacı Özhan Özgün, “Ülkemizde meydana gelen depremlerde yaralanamların % 50 den fazlası ve can kayıplarının % 3 ü yapısal olmayan risklerden kaynaklanmaktadır. Deprem öncesi evimizi afete karşı korumak çok önemlidir. Eşyaların konumunu değiştirmek, yapısal olmayan risklere karşı en temel ve masrafsız korumadır. Eşyaları doğru şekilde sabitleyin. Doğru yöntemi,malzemeyi belirleyin. ” sözlerine yer verdi.

Hatay’daki Mahkumlara Hayat Üçgeni Pozisyonu Üretildi

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Özhan Özgün ve Çözümleyici Aytaç Bulanık tarafından yöntemlerle yapısal olmayan risklerin azaltılabileceği, deprem esnasında alacağımız hayat üçgeni pozisyonu öğretilerek deprem anında sakinliğin korunmasının ve bu pozisyonun alınmasının önemi vurguladı.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Deprem Konferansı

Deprem sonrasında zaman kaybetmeden bireylerin ailelerine ulaşarak iyi olduklarına dair bilgi vermelerini ancak telefon hatlarını gereksiz yere uzun süre mesgul etmemeleri gerektiğini, bunun yardım bekleyen depremzedeler için hayati önem taşıyabileceğini belirten Özhan, depremden önce küçük bir çantaya acil durumda kullanılabilecek eşyaların hazırlanması gerektiğini; çantada ilk 72 saat kullanabilecek su, bisküvi, fener, pil, kalem, el radyosu, düdük, önemli evraklar, nakit para, kronik hastalğı olan bireyin ilacı konulması gerektiği ve besin maddelerinin 6 ayda bir kontrolünün yapılması ve yenilenmesinin sağlanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER