Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Tabiatı Koruma Derneği'nden "Dünya Yaban Hayatı Günü" Mesajı

Hatay Tabiatı Koruma Derneği’nden “Dünya Yaban Hayatı Günü” Mesajı

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Öğünç, doğadaki çarpık kentleşme ve avcılık faaliyetleri yüzünden yaşanan işgaller sonucunda yaban hayatın yok edildiğini belirtti.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği’nden “Dünya Yaban Hayatı Günü” Mesajı

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, “Dünyamızda var olan canlı türlerinin yok oluşuna dikkat çekmek, korumak ve farkındalık yaratmak için 2014 yılından itibaren çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam edilen Dünya Yaban Hayatı Günü’nde bilinçsizce ve acımasızca yapılan avcılık ve vahşi madencilik ile katledilen yaban hayatı gün geçtikçe kayboluyor” dedi.

Doğadaki İşgal Kuvvetleri Yaban Hayatını Yok Ediyor

Öğünç, “Bugün kutlu olsun demeyi çok isterdim. Ne yazık ki doğada ki işgal kuvvetleri yaban hayatını yok ediyor. Onların evlerini başına yıkıyoruz. Bilinçsizce ve acımasızca yapılan avcılık ve vahşi madencilik ile katlediyoruz. Çünkü onlar sahipsiz. Sermayeleri, söz hakları, basın ve medya güçleri, televizyon kanalları ve en önemlisi kendi tercihlerini belirleyecek eledi oy kullanma hakları yok. İnsanoğlunun doymak bilmeyen aç gözlüğü, vicdansızlığı onları güçsüz bırakıyor. Onların yaşam alanlarını savunacak güçleri yok.Dünyamız ve doğamız milyonlarca yılda oluştu. Milyonlarca yılda oluşan doğa, benden sonrası tufan mantığı ile hareketle milyonluk kazançlar için yok ediliyor. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Doğadan ve doğrudan yana olalım. Bu bize bir şey kaybettirmez aksine çok şey kazandırır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER