Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Tabip Odası: "COVID-19 Vakaları Artıyor"

Hatay Tabip Odası: “COVID-19 Vakaları Artıyor”

Hatay Tabip Odası, Hatay’da artan korona virüs vakalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Hatay’da tekrar COVID-19 vakalarında artışla karşı karşıyayız. Sağlık Bakanlığının açıkladığı yüz bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritasına göre ilimizde 6-12 Kasım tarihleri arasında vaka sayıları 245’e yükselmiştir. Her hafta artan bu sayılar karşısında maalesef bir önlem alınmıyor. Vakaların artışı bir sürpriz değil, çünkü pandemi bitmiş gibi davranılıyor. Havaların soğumasıyla birlikte insanların kapalı alanlarda daha fazla bulunması da vaka artışının bir diğer nedeni. Ayrıca önceleri ülkemizde günlük uygulanan aşı dozu 1,5 milyon iken şu anda 150 bin doza inmiş durumda. O nedenle toplumumuzun ancak %60’ı tam doz aşılı ve bu oran pandemiyi sonlandırmak için gerekli %85’in oldukça gerisinde.

Son dönemde salgın nedeniyle hastaneye yatan vakaların hemen tamamına yakınının aşısız ya da eksik aşılılardan oluştuğu düşünüldüğünde tam doz aşılamanın önemini daha iyi fark etmekteyiz. Tam doz aşılanmadan bahsedebilmek için; ister inaktif ister m-RNA aşısı olsun iki doz aşıdan 6 ay sonra hatırlatma dozunun uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde bağışıklık oranlarımız her geçen gün daha da azalacaktır. Bakanlığımız bir an evvel 12 yaş üzeri tüm toplumun aşılanmasını sağlamalıdır. Ayrıca aşıların gebeliğin tüm evrelerinde güvenle uygulanabileceği de unutulmamalıdır.”

“PANDEMİ KURALLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

“Her gün 200’ün üzerinde vatandaşımız salgın nedeniyle hayatını kaybederken bu duruma alışmamız mümkün değildir. Sağlık Bakanlığı pandemi yönetiminde sınıfta kalmıştır. Mevcut sistem ile hem hekimler tükenmekte hem de halk daha fazla hastalanıp ölmektedir. Sağlık Bakanlığını ciddiyete davet ediyoruz. Salgın yokmuş ya da bitmiş gibi davranılamaz. Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yeniden sıkı önlemler alınmalıdır. Temaslıların tamamına test yapılmalı, okullarda ve işyerlerinde de testler yaygınlaştırılmalıdır. Bu kış rahat edebilmemiz için halkımız kendi tedbirlerini kendisi uygulayarak maske-mesafe-hijyen ve havalandırmaya dikkat etmeli, aşılarını tamamlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER