Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Tabip Odası Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleşti.

Hatay Tabip Odası Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleşti.

Hatay Tabip Odası Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşti. Cumartesi günü Yönetim ve Denetim raporları okundu, bütçe ele alındı, yönetim aklandı. Pazar günü de seçimler gerçekleşti. Hatay Tabip Odası’nda, büyük olasılıkla Dr. Sevdar Yılmaz’ın başkanlığa getirilmesi beklenirken, organlara seçilen yeni isimler de şöyle sıralandı:

Yönetim Kurulu: Uzm. Dr. Canan Karakuş, Uzm. Dr. Esmehan Pehlivan, Doç. Dr. Göksel Bayar, Dr. Nilgün Öner Şafak Uzm. Dr. Nurettin Yeral, Dr. Sami Reyhan, Dr. Sevdar Yılmaz. Onur Kurulu: Uzm. Dr. Ahmet Deveci, Dr. Ali Kanatlı, Uzm. Dr. Mukaddes Ezelsoy, Uzm. Dr. Nuh Bak-lacı, Doç. Dr. Serdar Toksöz.

Denetleme Kurulu: Uzm. Dr. Ebru Azizoğlu Akçin, Uzm. Dr. Muhsin Boz, Uzm. Dr. Ümit Oğur.

TTB Büyük Kongre Üyeleri: Dr. Çiğdem Tektaş, Dr. Doğan Dalgıç, Uzm. Dr. Kadriye Sovuksu Acar, Dr. Mehmet Mansuroğlu, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Uzm. Dr. Şermin Meriç Yapar, Uzm. Dr. Şükran Barutçu.

”Dr. NAZİK: İYİ HEKİMLİK DEĞERLERİNE SIMSIKIYIZ


Hatay Tabip Odası Başkanlığı görevi tamamlanan Dr. Sadık Nazik, genel kuruldaki konuşmasında, Hatay Tabip Odası’nın; her koşulda evrensel hekimlik değerlerini ve meslek etik ilkelerini savunan, hekimlerin özlük hakları, meslek onuru, mesleki bağımsızlık ve hekimlerin geleceği için mücadele eden, bunun için de tüm sağlık emek meslek örgütleri, diğer demokratik meslek örgütleri, sendikalar, odalar, derneklerle, en önemlisi de halkla dayanışmayı sürdüren, bilimden ve akıldan ayrılmayan bir yol çizen, doğasına, çevresine, çocuk haklarına, kadın haklarına sahip çıkmayı da görev bilen, “İyi Hekimlik Değerlerine” sımsıkı sarılan, bu konuda asla taviz vermeyen bir Oda olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında, meslek mensuplarının acil isteği olarak, “Caydırıcı bir Şiddet Yasası acilen çıkartılmalı. Kovid-19 bizler için meslek hastalığı olarak kabul edilmeli. Hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunması için tüm olanaklar sağlanmalı. Başta, hekimlerin meslek örgütü TTB ve Tabip Odaları olmak üzere, hedef gösterilmekten vazgeçilmelidir” diyen Oda başkanı Dr. Sadık Nazik, şu mesajı verdi:
Bizler, Hatay Tabip Odası olarak, meslektaşla-rımızın ve halkın yoksullaştırılmasına, sefalete sürüklenmesine, ülke kaynaklarının tüketilmesine seyirci kalmayacağız. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret, insanca yaşayabileceğimiz koşullar ve demokratik bir Türkiye için taleplerimizin takipçisi olmaya ve kardeş meslek odaları ve sendikalar ile birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER