Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Tabip Odası ve Dişhekimleri Odası'ndan Coronavirüs Testlerinin Artırılması Talebi

Hatay Tabip Odası ve Dişhekimleri Odası’ndan Coronavirüs Testlerinin Artırılması Talebi

Hatay Tabipler Odası ile Hatay Dişhekimleri Odası, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüse yönelik ortak açıklamada bulundu. Sürecin, şeffaf topluma düzenli bilgi akışı içinde sürdürülmesini ve çok daha test yapılmasını isteyen Hatay Tabipler Odası ile Dişhekimleri Odası, coronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısının gittikçe arttığını dile getirdi.

Hatay Tabip Odası ve Dişhekimleri Odası’ndan Coronavirüs Testlerinin Artırılması Talebi

Türkiye’de Salgın Henüz Başlangıç Aşamasındadır

Hatay Tabipler Odası ile Hatay Dişhekimleri Odası, “Koronavirüs salgını nedeniyle hasta ve yaşamını yitiren vatandaş sayımız gittikçe artmaktadır. Durumun ciddiyeti ortadadır. Sağlık Bakanlığı, bizler ve ilgili kurumlar, alınacak önlemler konusunda defalarca uyarılar yaptık. Çok gerekli olmadıkça evden çıkılmaması, acil haller dışında hastane, aile sağlığı merkezi ve diş polikliniklerine gelinmemesi konusunda bildirilerde bulunduk. Hijyenin önemi ve el yıkama gerekliliği, sosyal mesafenin korunması konusunda açıklamalarda bulunduk.

Ülkemizde, salgın henüz başlangıç aşamasındadır. Bu sürecin nereye doğru everileceği, halkımızın davranışı ve otoritenin süreci yönetmesi ile yakından ilgilidir. Diğer ülkelere bakıldığında, çok test yapılan ülkelerde, hastanın daha kolay tespit ve tecrit edilebildiği, bunun sonucu olarak da daha az hasta ve ölüm olduğu görülmektedir.

Çin’den Getirilen Testler Sağlık Çalışanlarından Başlamak Üzere Yapılmalı

Çin Halk Cumhuriyeti’nden alınan hızlı test kitleri, acilen tüm Türkiye’ye dağıtılıp hızlıca sağlık çalışanlarından başlamak üzere testler yapılmalıdır. Aynı süreçte bilginin de şeffaf bir şekilde paylaşılması önemlidir. Bilgi paylaşıldıkça büyür. Bilimsel çalışmalar, verilerin değerlendirilmesi ile yapılabilir. Aşı ve tedavi geliştirme; hastalığın hangi ortamda kimlerde ortaya çıktığı, belirtileri ve kullanılan ilaçların etki derecesi ve yan etkileri değerlendirilmek suretiyle yapılabilir.

Hastalığın hangi illerde olduğu paylaşılması, o illerde oturanların daha dikkatli olması ve gerekli önlemlere daha sıkı uymasını sağlayacaktır. Bu süreçte hep ön planda yer alan sağlık çalışanları; doktorundan hemşiresine ve çöp toplayan görevlisine kadar, hasta adayıdır. Sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipmanların acilen temini, yalnızca sağlık çalışanlarını değil, yayılmayı engelleyerek tüm halkımızı da koruyacaktır.
Salgınla mücadelenin pik yaptığı bugünlerde dahi, sağlık çalışanları şiddetle karşılaştı. Bu durum, yıllardır çıkması için çaba gösterdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası talebimizin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.

Sağlık çalışanları olarak, halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, halkımızdan uyarılara dikkat etmelerini ve Sağlık Bakanlığı’ndan da çalışanları koruyucu önlemleri daha aktif olarak almasını bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER