Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Tabip Odası:"Şu an itibarı ile pandeminin üçüncü pikini yaşıyoruz!"

Hatay Tabip Odası:”Şu an itibarı ile pandeminin üçüncü pikini yaşıyoruz!”

Hatay Tabip Odası, mutasyonlar geçirerek dünya genelinde etkisini arttıran Covid-19’un, ülkemizde pandeminin başladığı günden bugüne kadarki en yüksek vaka ve ölüm sayısına ulaştığını söyledi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, yaptığı açıklamada,  “Bir aylık seyir “kademeli normalleşme” uygulamasının fiyasko ile sonuçlandığını göstermiştir. Şu an itibarı ile pandeminin 3. pikini yaşıyoruz. Vaka sayıları ülke genelinde 5-10 kat artarken, ilimizde de iki katına çıkmıştır. Bakanlığın geçen haftadaki verilerine göre ilimizde günlük en az 300 yeni vaka tespit edilmektedir. Sahadan aldığımız veriler artışın devam ettiği yönündedir. Bilimin ışığında akılcı bir pandemiyle mücadele yürütülmemektedir. Toplumsal düzeyde bulaşıcılık önlenememiştir. Algılar üzerinden yürütülen bir pandemi mücadele programı uygulanmaktadır. Pandemiyle mücadele toplumsal mücadele ve hak arama yöntemlerini engelleyici bir tarza çevrilmemelidir.
En değerli şey insan hayatıdır. Vatandaşlarımızı da mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaya ve sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırıyoruz” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER