Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Talasemi Başkanı'ndan "8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ Mesajı

Hatay Talasemi Başkanı’ndan “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ Mesajı

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Hatay Talasemi Başkanı’ndan “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ Mesajı

Kerimoğlu, “Dünya da ve ülkemiz de önemli bir halk sağlığı sorunu olan talasemi hastalığı hepimizin elbirliği içerisinde mücadele etmesi gereken konuların başında gelmektedir. Uzun yıllardan bu yana talasemiyi önlemek için yapılan çalışmalar istenilen düzeye çıkarılmak istense de kalıcı çözümler üretilmemesinden dolayı hala hasta bebek doğumlarının olduğunu bilmekte ve duymaktayız.

“8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ Kutlu Olsun

Bu konuya yıllar öncesinden dikkat çekmek için ülkemizin farklı illerin de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Sağlık Bakanlığı yetkililerince ilk defa 1993 yılında Mersin ilimizde ‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ için bir araya gelinmiştir. Bu konu için bir araya gelen yetkililer günün anlam ve önemi üzerine Atatürk Anıtına çelenk sunarak birlikte hareket etmenin toplumumuza sağlayacağı faydaya da vurgular yapılmıştır.

Bu konular üzerinde derlediğimiz görüşler doğrultusun da Sağlık Bakanlığımızca talasemi hastalığını önlemek adına alınacak tedbirlerin bazılarına ek olarak ilköğretim kurumlarında ‘’Fen Bilgisi’’ ortaöğretim kurumların da ‘’Biyoloji’’ ders kitaplarına müfredat olarak eklenmesi ve bu sayede geniş kitlelere ulaşarak herkesin Talasemi (Akdeniz Anemi) hastalığını daha kolay öğrenmelerini sağlayacaktır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızca 81 il genelinde yürütülen talasemi önleme programlarına da önemli ölçüde katkı sağlayarak hastalığın önüne geçmede önemli mesafeler ortaya koyacağına inanmaktayım. Bu ulvi düşüncelerden yola çıkarak bütün hasta, hasta ailelerimizin ‘’8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’’ nü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.” açıklamasında bulundu.

Etiketler:  hatay, hatay haber, talasemi, talasemi haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER