Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY, TÜRKİYE’NİN ÖN CEPHESİDİR, HATAYLI VATAN SAVAŞININ ÖNCÜSÜDÜR!

HATAY, TÜRKİYE’NİN ÖN CEPHESİDİR, HATAYLI VATAN SAVAŞININ ÖNCÜSÜDÜR!


Vatan Partisi İncirlik üssüne el konulması, Habur sınır kapısının kapatılması çalışmalarını Hatay ilinde yürütüyor.
Vatan Partisi genel başkan yardımcısı M.Bedri Gültekin Hatay Gazeteciler Cemiyetinden bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve parti yöneticileri ve Cemiyet ikinci başkanı Zafer Sarı katıldılar.
Gültekin,toplantıda şu görüşleri dile getirdi
. “ABD, PKK’ya iki aydan bu yana 700 tırın üzerinde silah vermiştir. Vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde 10 kadar üs kurdu. Barzani, ABD ve İsrail desteği ile bağımsızlık ilen edeceğini ve referanduma gideceğini ilan etti.
PKK ABD uçaklarının bombardumanla açtığı yoldan Suriye’de egemenlik alanları oluşturmaktadır.
Bütün bunların hedefi en sonunda Suriye’nin kuzeyinde açılması için çalışılan “ABD-İsrail koridorunu” Hatay üzerinden Akdeniz’e ulaştırmaktır. Onun için ikinci İsrail tuzağını en gören Hatay halkıdır.
Şimdi Hatay’dan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz: Milletimiz Türkiye’ye kurulan bu tuzağa karşı ayağa kalkmalıdır!
Dünyanın hiçbir ülkesi, kendi topraklarının başka devletler tarafından, vatan bütünlüğüne yönelen terörist faaliyetlere destek üssü olarak kullanılmasına izin vermez. Birleşmiş Milletlere üye 194 ülke içinde Türkiye dışında bu durumun örneği olan başka bir ülke yoktur.
Dünyanın hiçbir ülkesi kendi topraklarındaki bir asgari üssün bir darbe karargahı olarak kullanıldığı ortaya çıkmışken, bu üssün , hiçbir şey olmamış gibi faaliyet yapmasına göz yummaz.
Gene dünyanın hiçbir egemen ülkesinin hükümeti, halkın çok büyük çoğunluğu yabancı asgari üssün varlığına karşı ise bunu görmezden gelemez.
İncirlik Türkiye’ye karşı yıkıcı ve bölücü faaliyetin merkezidir.
ABD Türkiye’de bölücü faaliyet yürüten binlerce insanımızın ölümünden sorumlu olan ve yüzlerce milyar doları bulan ülke kaynaklarının heder olmasına yol açan bölücü terör örgütünün ağır silahlarla donatmakla, İncirlik üssünden kalkan uçaklar burnumuzun dibinde bir terör devletçiğinin önünü açmakta, Türkiye ise bu durumu seyretmektedir.
15 Temmuz FETÖ darbesi incirlik üssünde planlandı. Bu gerçeğin kanıtları ise FETÖ terör örgütü davasında iddianamelere girmiştir.
ABD 25 Eylül’de bağımsızlık ilan edecek olan Barzani’yi desteklemektedir. Ankara’daki iktidar sahipleri ise Türkiye’nin altını oymak anlamına gelen, bu gelişmeyi lafta kalan “karşıyız” şeklinde geçiştirmektedir.
Türk Milletinin ezici çoğunluğu incirlik üssünün bir darbe ve terör üssü olduğu kanaatindedir.
Tehlike bütün milletin ayağa kalkması ile önlenir!
Türkiye’nin boşa geçirecek tek bir günü bile yoktur.
ABD’nin PKK’ya ağır silahlar vermesine ve Barzani’nin bağımsızlık referandumuna destek olmasına, en etkili yanıt, incirlik üssüne el konularak ve Habur sınır kapısını kapatarak verebilir.
Vatan Partisi bu taleplerle iki aydır Türkiye çapında bir kampanya yürütüyor. Kampanyamızı daha da büyüteceğiz. Adana’da yapılacak bir yürüyüş ve miting milletimizin daha bir gür haykırması için yapılacaktır.
Bu anlamda: Bütün siyesi partilerimizi, emek örgütlerimizi, meslek odalarını ve demokratik kitle örgütlerini ayağa kalkmaya, halkımızın bu hayati talebini sahiplenmeye çağırıyoruz.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER