Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Vakfı Hataylı Kadınlara İstihdam Oluşturuyor

Hatay Vakfı Hataylı Kadınlara İstihdam Oluşturuyor

Hataylı iş adamı  İhsan Aydeğer’in ,başkanı olan Hatay Vakfı Payaslı katkı yapmaya ve istihdam oluşturmaya devam ediyor.

Japonya destekli olarak Payas’ta 79.068 Amerikan Doları değerindeki 180 kadına istihdam sağlayacak proje ile kadınlara istihdam imkanı sağlanacak. Payas’ta yaşayan kadınların istihdam olanaklarını arttırmak ve gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla, mesleki eğitimlerin verilebilmesi için 3 boyutlu modelleme ve ahşap işleme kursları kapsamında gerekli ekipmanlar (20 adet) temin edilecek. Yaklaşık 180 Kişiyi barındıracak proje ile ilgili Japonya Devleti’nden destek alan Aydeğer, desteklerinden dolayı kardeş ülke Japonya’ya ve Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’ye teşekkür etti.

Başkan Aydeğer: Bu Proje İki Ülkenin Kardeşliğini Pekiştirecek

Hatay Vakfı Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer, projeye desteklerinden dolayı Japonya’ya yönelik yaptığı açıklamada; “2021 Yılında Japonya’nın Türkiye Büyükelçiliğince ‘Yerel Projelere Hibe Programı’ kapsamında vakfımızın başvurduğu ‘Payas’ta Yaşayan Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Atölyesi için Ekipman Sağlanması’ başlıklı projemizin hibe desteği almaya hak kazandığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu proje ile Payas’ta yaşayan kadınlarımız hem bir meslek edinecek hem de çalışma hayatına çok daha kolaylıkla atılacaktır.

Çalışma hayatına atılacak kadınlarımızın da yaşantıları zenginleşecek dolaysıyla kendilerinin ve ailelerinin mutlulukları artacaktır. Payas Belediyesi ve Hatay Vakfı projede birlikte çalışarak örnek bir uygulama gerçekleştirecektir. Ayrıca projenin Türk-Japon dostluğuna katkıda bulunacağına da kesinlikle inanıyoruz. Bu dostluğun ileride gelişmesiyle yerel yönetimler arasında her alanda işbirliği yapacağımıza ve çok güzel projeler gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Proje kapsamında vermiş olduğunuz destek için içtenlikle teşekkür eder bu vesileyle iki ülke arasında dostluk ilişkilerinin her konuda artarak devam etmesini dilerim” dedi.

Japon Elçi Projeyi Övdü

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, projeden övgüyle bahsetti. Suzuki; “2021 yılında gelen 340 proje başvurusu içerisinden titizlikle yapılan inceleme sonucu seçilen ve hibe desteği almaya hak kazanan ekteki 8 projenin uygulanmasına karar verilmiştir. Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında uygulanacak olan projelerin başarılı bir şekilde tamamlanmasını ve bu projelerin yaşantınızı zenginleştirme konusunda sizlere destek olmasını içtenlikle temenni ederim. Türkiye ile arasındaki eskiye dayanan dostluk ilişkisine istinaden, Japonya Büyükelçiliği, Türkiye’de etkili bir şekilde uyguladığı Yerel Projelere Hibe Programı ile temel sağlık, kadın istihdamı, eğitim ve afet yönetimi alanlarına odaklanarak, yaklaşık 5 milyon 620 bin dolarlık hibe desteği sağlamış ve toplam 75 projeyi hayata geçirmiştir. Bu yıl seçilen projeler vesilesiyle; Japonya ve Türkiye arasındaki yerel düzeydeki ikili ilişkileri daha da derinleştirmek adına uygun bir zamanda bölgenizde sizleri ziyaret etmek isterim. Japonya ve Türkiye tarih boyunca dost ve stratejik anlamda ortak iki ülke olmuştur. 2024 yılında Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağız. Bu projelerin iki ülkenin dostluk ilişkilerini daha da derinleştirmesini temenni ederim” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER