Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Vakfının iftar yemeğinde Hataylılar buluştu

Hatay Vakfının iftar yemeğinde Hataylılar buluştu

 

Hatay Vakfı, geleneksel iftar yemeğinde yüzlerce Hataylıyı buluşturdu.

Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer öncülüğündeki iftar programına bazı  Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir,Hatay Vakfı yönetim kurulu üyeleri, aileleri ve gurbette yaşayan Hataylılar katıldı.

AYDEĞER: HATAY’A DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

600’ü aşkın davetlinin katıldığı iftar programında konuşan Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer; “Geçen sene salgın münasebetiyle izleri bir araya getiremedik. Ama görüyorum ki bu sene herkes birbirini çok özlemiş. Burada 600 kişi ar. %90 Hataylı, %10 da Hatay’ı sevenler. Biz de Hatay gönüllüleri olarak, Hatay’ı sevenler olarak elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Çok şeyler yapmak istiyorduk. Kısa dönemde neler yaptığımızı söyleyeyim. Bu davet 1 haftadır devam ediyordu. Görüştüğüm herkese çoluk çocuk gelin dedim. Çocuklar birbirini tanısın, kaynaşsın istedim. Şimdi görüyorum arada gençlerimiz de var. Yarınlar gençlerimizindir. İnşallah her sene yapacağımız geleneksel iftarda yine gençlerimizi görmek isteriz. Hatay Vakfı olarak Ekim-Aralık 2010’da Hatay’daki üniversitelerde Hatay değerleriyle buluşuyor konferansı yaptık. Hatay’ın değerlerini Hatay’a götürerek gençlere hitapo etmelerni sağladık. Gençlerin heyecanını gördük. Aralık 2019’da vaıf yararına Antakya’da AVM’de ortak sergi düzenledik. Ressam grubunu Hatay’a götürdük. Geliri de Hatay Vakfı’na bağışlandı. Avrupa Birliği projeleri kapsamında “Benim teknolojim, benim dünyam” projesi Hatay’da icra edildi. AB kapsamında İspanya, Polonya ve Slovakya’nın katılımıyla proje onaylandı. 4 ülkede yapılacak toplantı ile de proje tamamlanacak.

HATAYLI GENÇLERİMİZE İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Biz AB projeleri yapıyoruz. Dr. Emre Huri AB projelerinde öncülük yaptı. Bize AB projeleri yapıp vakfa katkı sağlayacağız ve gençleri okutacağız dedi. 4 projemiz AB’den destek aldı. Japonya projelere hibe veriyor dedi. Bir poje yazalım, bize hibe versinler bir şeyler olacak dedi. Japonya Büyükelçiliği 80 Bin Dolar hibe verdi. Hanım kardeşlerimize meslek edindirme projesi düşündük. Payas Belediyesi ile anlaştık. Orada 180 hanımefendiye meslek öğretecek. Tüm aletler alındı ve ücreti ödendi. İnşallah ilerleyen günlerde 180 hanıma meslek öğreteceğiz. 10 sene boyunca 180 hanıma meslek öğretecek. İşe yerleştirmelerde de biz yardımcı olacağız. AB projeleri kapsamında 2 gençlik projemiz de onaylandı. Engellerimizle çiçek açıyoruz adı atında İskenderun Belediyesi’nde gençlerle birlikte icra edildi. Bu projeleri gençlerimizin iyi bir meslek iyi bir gelecek kazanması için yaptık. Gençlerimizi İspanya, Yunanistan, Mısır gibi ülkelere götürüp oradaki gençlerle kaynaşmalarını sağlayacağız. Hatay’ın tanıtımı için kültür yazarlarını da Hatay’a getirdik. Bu vesileyle dernek olarak Hatay’ın tanıtımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İftar programımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz. Hepinize afiyet olsun” dedi. İftar programı, çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER