Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Valiliğinden Açıklama

Hatay Valiliğinden Açıklama

Hatay Valiliği, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasara almayan evlerin kullanılabilir hale getirmek amacıyla mahallelerde su, elektrik ve kanalizasyon sistemlerinin onarıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, basında “vatandaşların hasarsız evlerde ikametinin kontenjanın dolu olması gerekçesiyle onaylanmadığına” ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İlimizde AFAD Başkanlığımız ve Valiliğimiz koordinesinde yapılan çalışmalarla ev hasar durumu ‘hasarsız’ olan vatandaşlarımızın evlerine geri dönebilmeleri ve düzenlerini refah içinde kurabilmeleri için mahallelerin su, elektrik ve kanalizasyon sistemleri ivedilikle onarılmaktadır. İlimize hizmet veren bütün kurum ve kuruluşlar, bahsi geçen konunun takibini yapmakta ve sorumluluk alanlarındaki çalışmalarına 7 gün 24 saat esaslı devam etmektedir.”

Açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen kentteki çalışmaların sürdüğü belirtilerek, “Devletimiz ve milletimizin bütün imkanlarıyla Hatay’ımızın ihyası ve inşası için çalıştığımızı, çalışmalara da devam edeceğimizi belirtir, vatandaşlarımızın bu tür asılsız iddialara itibar etmemesini temenni ederiz” ifadeleri kullanıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER