Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Valisi Rahmi Doğan Armutlu Halkı İle İftarda Bir Araya Geldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Armutlu Halkı İle İftarda Bir Araya Geldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Defne Armutlu Camii’de Armutlu Camii Derneği tarafından düzenlenen iftara katılarak Armutlu Halkı ile birlikte iftarını açtı.

Armutlu Camii Derneği tarafından düzenlenen iftara Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Erhan Günay, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, , Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Recep Cansu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Armutlu Camii Dernek Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, protokol üyeleri, dini kanaat önderleri ve mahalle halkı katıldı.

İftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan ezan ve yapılan duaların ardından oruçlar açıldı. İftar bitiminde Armutlu Camii Dernek Başkanı Süleyman Mengüllüoğlu kısa bir konuşma gerçekleştirerek duygularını şu şekilde ifade etti:

“Armutlu Cami Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz bu iftar programında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Ramazan ayı İslam’ın erdem ve bilgi ile bütünleşmiş ahlakını, merhametini, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği hakkaniyetini, iç dünyasını tazelediği ve tüm insanlığı anlatan kutsal bir aydır. Aynı zamanda İslam’ın ibadetini, kendisini yenilediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. Bu mübarek ay paylaşımdır, sevgidir, samimiyettir. Manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kıymetli bir aydır. Ramazan ayı sahip olduğumuz nimetleri şükretmemizi, dayanışma ruhunu ihtiyacı olanları hatırlamayı, kendinizden önce bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Şu bir gerçek ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece her geçen gün daha da güçleneceğiz inşallah. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden himmetini, mağfiretini ve ihsanını esirgemez. Böyle güzel bir akşamda sizlerle aynı sofrayı paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Hatay Valisi Rahmi Doğan da iftar sonrası yaptığı konuşmasında,  Bu manevi günlerin birlik ve beraberliğimizi perçinlemesini diledi.

Ramazan ayının ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde başlattığı operasyonda görevli olan askerlere başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunun bertaraf edilmesi için yapılan operasyonun çok kıymetli olduğunu söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonu başarı ile sonuçlandırarak operasyona katılan askerlerin evlerine yuvalarına sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu.

Hatay’ın özel bir şehir olduğunu ifade eden Vali Rahmi Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hatay’ın sosyal yapısına sosyal dokusuna baktığımızda aslında birbirini tamamlayan unsurların olduğunu görüyoruz. Bu Cumartesi günü Yahudi vatandaşların Hamursuz Bayramı vardı. Onların bayramını kutladık. Aynı odada bulunan Hıristiyan vatandaşlar da önümüzdeki Pazar gününün kendi bayramları olduğunu söylediler ve bizi bayramlarına davet ettiler. Ondan bir hafta sonra da Müslümanların yani hepimizin bayramı var. Dolayısıyla tüm semavi dinlerin bayramlarının hepsi aynı aya tekabül etmiş gibi görünüyor. Bu sosyal dokuyu görünce oradaki insanların huzurunu mutluluğunu görünce bu toprakların barış toprakları, huzur toprakları olduğunu herkes görüyor ve bunu yaşatmak ve bu ortamı doya doya yaşamak gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ramazan ayı sevginin, hoşgörünün, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, sevginin yoğunlaştığı bir ay. Hep beraber bunu dolu dolu yaşarız inşallah. İftara katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Ailenize de selamlarımı iletiyorum. Hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

Konuşmaların ardından gerçekleşen iftar Ramazan sohbeti ile sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER