Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay ve 44 Tabip Odası’ndan Dr. Kayıhan Pala’ya Destek

Hatay ve 44 Tabip Odası’ndan Dr. Kayıhan Pala’ya Destek

Bursa’da yerel bir gazeteye pandemiyle ilgili verdiği röportaj nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala için, aralarından Hatay’ın da yer aldığı 44 kentin Tabip Odası tarafından ortak bir ilan yayınlandı.


Tabip Odaları, Kayıhan Pala’yı yalnız bırakmayacaklarını belirterek, şöyle dediler:
“Belirsizlik ve yetersiz bilginin kuşattığı panik ikliminden, ancak güven veren bilim insanlarının topluma seslenmesiyle çıkılır. Bu niteliklere sahip bilim insanlarının açık sözlü, içten, gerçeği salamayan paylaşımlarıyla panik azalır.
Güvenilir bir bilim insanı olarak, Kayıhan Pala, pandemi sürecinde Türkiye ve uluslararası bilim dünyasının, ülkemizde yaşayan insanların ve özel olarak Bursa’nın bir şansıdır, hava gibi su gibi ihtiyacıdır. Pala’ya açılan soruşturmayı; halkın doğru, bilimsel, gerçek bilgiye ulaşma hakkına, bilim insanının akademik özgürlüğüne, Türkiye’de hekimlerin birlikteliğinin sesi olan Tabip Odalarına ve TTB’ye saldırı olarak görüyoruz, kabul etmiyoruz.
21 Temmuz’da, Kayıhan Pala ile dayanışma, O’nun şahsında doğru bilgiye ulaşma hakkı, akademik özgürlük, örgütlülüğümüze sahip çıkmak, soruşturmaya müdahil olmak üzere Bursa’da olacağımızı duyuruyor, sizleri/Bursa’yı birlikte olmaya çağırıyoruz.”

Bu arada, Pala’ya destek için, Türkiye’nin her yerinden 44 Tabip Odası Başkanı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri Bursa’ya giderek, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplandı. Sendikalar, işçi temsilcileri, Prof. Pala’nın yıllardır verdiği çevre mücadelesine tanık olan köylüler ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu topluluk, “Prof. Kayıhan Pala pandemi gerçeklerinin sözcüsü, bilimsel tutumun onurlu simgesidir” yazılı pankart açtı. “Bilgi varsa panik yoktur”, “Bilim insanı bağımsızdır” yazılı dövizler taşıyan topluluk, Prof. Pala savunmasını verirken basın açıklaması yaptı.


Ne olmuştu

Bursa Valiliği, Pala’nın, 21 Nisan’da enbursa.com haber sitesine verdiği röportajda, “halkı yanlış bilgilendirdiği” ve “paniğe yönlendirici açıklamalar yaptığı” iddiasını ortaya atarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, görevsizlik kararı veren Savcılık, dosyayı Uludağ Üniversitesi’ne göndermişti. Üniversitenin başlattığı soruşturma gereği dün ifade veren Pala hakkında adli bir işlem yapılabilmesi için, görev yaptığı üniversitenin onayı gerekiyor. Tamer Yazar

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER