Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay ve Kilis çiftçisi zor durumda

Hatay ve Kilis çiftçisi zor durumda


MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın yapılmaması halinde Amanos tarafından gi

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın yapılmaması halinde Amanos tarafından girecek teröristlerin, Kilis ve Hatay’a işgal teşebbüsüne girişeceklerini ileri sürdü.
Ahrazoğlu, “Belki de telafisi mümkün olmayan olaylarla karşılaşacaktık. Ancak şunun bilinmesini isterim. Buna ne Hatay halkı ne de Kilis halkı müsaade edecekti.” açıklamasını yapmış ve bir başka konunun da, zaman zaman dile getirildiğini ifade ettiği “Raco, Afrin, Cinderis gibi bölgelerin 2012’den bu yana huzur içerisinde olduğu, barış içerisinde yaşadığı söylenmektedir. Bu kesinlikle doğru değildir” açıklamasını yaptı.
Milletvekili Ahrazoğlu, Pkk-Pyd’li teröristlerin aynen ülkemizde yapmak istedikleri, kaos ortamında yaratmak istedikleri durumu bu bölgelerde de yaratmaya çalıştıklarını belirterek “Bölge halkını esir alarak, teslim alarak, çocuklarına, ırzlarına tecavüz ederek onları zorla, buralara doğru yönlendirmişlerdir. Kaostan faydalanmak isteyen, kanton bölge oluşturmak isteyen bu soysuzlar kukla yönetimi kurmaya çalışmışlar, 15 Temmuzda gerçekleştiremediklerini bugün bu bölgelerin üzerinde gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Ancak, kahraman Türk askerinin vermiş olduğu mücadele sonunda bu bölgenin devleti ebet müddet olduğumuzu, Türkiye’nin kuzeyiyle, güneyiyle bu coğrafyanın oksijen alanları olduğunu bu teröristlere bildirmişlerdir.” açıklamasını yapmış ve Kilis ilinin 2016’dan beri bombalara maruz kaldığını belirtmiş “Hatay, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan önce de bu bombalara maruz kalmaktaydı. Az önce arkadaşımızın da belirttiği gibi Kilis’teki, Hatay’daki esnafımız zor durumda, çiftçilerimiz zor durumdadır. Bu konuda da devletimizin, Hükûmetimizin buralara gerekli yardımları yapmasını bekliyor.” Dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER