Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay Yeniden Ayağa Kalkacak!

Hatay Yeniden Ayağa Kalkacak!

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından toplumsal seferberlik başlatarak halkın yaralarını saran SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri, dün Hatay’da kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 15.00’te Defne Dayanışma Gönüllüleri merkezinde toplanan kitle buradan yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında depremde yaşamını yitirenlerin anısında Asi Nehri’ne karanfil ve defne yaprakları bırakıldı.

Yürüyüş boyunca “Hatay bizim memleket bizim” ve “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları sık sık atıldı. Ardından Sevgi Parkı’na geçildi ve burada halk kürsüsü kuruldu.

Burada ilk olarak SOL Parti Hatay İl Başkanı Enver Aktaş konuştu. Aktaş şu ifadeleri kullandı: “Hataylılar ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar Hatay’ı terk etmeyecek, terk ettirilemeyecekler. Hatay halkı dirençli bir şekilde direnç gösterecektir. Hatay, Hataylılarındır. Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Direne direne kazanacağız. Her tarafı medeniyet kokan bu güzelim memleketimizi yeniden kuracağız. Hatay halkından bir tek isteğimiz olacak. Birbirimize sıkı sıkı sarılıp bu düzene karşı örgütlenelim. Haklarımıza sahip çıkalım.”
Aktaş’ın ardından ise SOL Parti Hatay Milletvekili Adayı Serbay Mansuroğlu kürsüye çıktı. Mansuroğlu konuşmasında “Bu topraklarda her zaman direniş ve dayanışma olmuştur. 2013’te Gezi Direnişi’nde Armutlu’da direnen bizdik. Bugün de 75 gündür bu topraklarda direnişi ve dayanışmayı örmeye çalışıyoruz. Hep birlikte yıkıntıların içinden çıkıp buraya geldik. Bizim kaybettiklerimize ve şehrimize büyük bir borcumuz var. Antakya’yı tekrar ayağa kaldıracağız. Omuz omuza yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Hatay’ı terk etmiyoruz

Mansuroğlu’nun konuşmasının ardından günlerdir kentte bulunan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Feray Aytekin Aydoğan da bir konuşma gerçekleştirdi. Aydoğan şunları söyledi:

“Katil deprem değil, Hatay’ı, yıkılan kentleri, memleketi, beşli, onlu çetelerin eline bırakan, yıkılan o binalara rezidanslara izin veren kentsel dönüşüm adı altında evlerimizi mezara dönüştüren her binanın onayının altında imzası olanlardır. Katil bu felaket iktidarıdır. Bir saltanat yarattılar. Bu saltanatı, sarayları ‘güçlü devlet’ ilan ettiler. O güçlü devlet canlarımıza Antakya’da, Defne’de, Samandağ’da, İskenderun’da, depremin yaşandığı her yerde mezar oldu, susuzluk oldu, asbest ile solunum hastalıkları, gelecek yıllar için kanser oldu. Yani o ilan ettikleri güçlü devlet yoktu, hâlâ yok.

Bugüne kadar bu felaket iktidarını lanetleyen emekçiler, gençler, kadınlar, devrimciler, ilericiler biz oradaydık. Seçim tartışmaları arasında Hatay’ın sesinin, nefesinin, sorunlarının unutulmaması, unutturulmaması için sözümüz var.

Bize bu yıkımı, terk edilmişliği yaşatanlara karşı hergün her an birbirimizin ellerinden daha da sıkı tutacağız. Toprağa akıttığımız gözyaşlarımızla yeşerteceğiz bu kenti. Defne dallarımızla, Asi nehrimizle yüzlerce medeniyete kucak açmış bu toprakların, ölmezliğin, tükenmezliğin en güzel simgesi zeytin ağaçlarımızla bunca acıya, yıkıma rağmen ayaktayız, buradayız. Bu kenti kadınlar kuracak, bu kenti gençler kuracak, bu kenti Hataylılar kuracak. Buradayız gitmiyoruz Hatay’ı terketmiyoruz.”

Aydoğan’ın ardından ise SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen bir konuşma gerçekleştirdi. İşleyen şunları söyledi: “Ülkenin dört bir yanından gelip buraya can olan kardeşlerimiz var burada, bir avuç haraminin karşısında kalbiyle dikilen insanlar var burada. O yüzden Hatay yeniden ayağa kalkacak, memleket yeniden ayağa kalkacak. Çünkü bu ülkenin yurtseverleri var, bu ülkenin devrimcileri var. Onlar rantın pesindeyken, onların tarikatlari çocukları kaçırırken, onların diyanetleri biz enkaz altinda cenazelerimizi beklerken sela okuturken biz buradaydık, hep beraberdik. İşte bizler yeniden kuracağız. Sözümüz var asiye düşen karanfile, topraklara düşen gözyaşlarımıza, kaybettiklerimize. Onurumuzdur, bundan sonra bu memleketi ayağa kaldırana kadar mücadele edeceğiz. Hesaplaşacağız, hep birlikte bu haramileri 14 Mayıs’ta sandığa gömeceğiz ama orada bitmeyecek. Bu memlekete yaptıkları tüm kötülüklerin hesaplarını bir bir verecekler. Bu ülkenin insanlarının canları pahasına kasa dolduranlar sanmasınlar ki rahat edecekler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER