Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberHatay Zeytini Diyarbakır Sofralarını Süslüyor

Hatay Zeytini Diyarbakır Sofralarını Süslüyor

Altınözü ve Yayladağı ilçesinde yetiştirimi gerçekleşen Hatay yeşil halhalı zeytin, Diyarbakır sofralarında yerini eksiltmez oldu. Diyarbakır sofralarını süsleyen Hatay yeşil halhalı zeytininin kanseri önleyici etkilerinin olduğu belirtildi.

Hatay Zeytinin Şifaları

Zeytin hasadının başlamasıyla birlikte sofralardaki yerini alan yeşil zeytin, ekonomik olması açısından da tercih ediliyor. Siyah zeytine göre daha ucuz olan yeşil zeytinin mucizeleri ise duyanları şaşırtıyor.Diyarbakır halkı, yılda 60 ton Hatay yeşil zeytini tüketerek sağlıklarını koruyor.

Hatay Yeşil Zeytininin Mucizeleri Açıklandı

Magnezyum, fosfor, sodyum, iyot açısından bir hayli zengin olan Hatay halhalı zeytin, birçok hastalığa da şifa oluyor. Özellikle son dönemlerde artan kanser hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Hatay halhalı zeytininin faydalarını açıklayan Uzman Diyetisyen Özlem Tay, antioksidan oranının yüksek olduğunu belirtti.

Hatay Zeytinin Şifaları

E vitamini sağlayan halhalı zeytin, anti mikrobiyel antiviral özelliği ile bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Her derde deva olan halhalı zeytinin kalp damar hastalıklarında karşı koruyucu, kandaki pıhtı oluşumunu engelleyici, kolesterol seviyesini düşürücü ve damar tıkanıklığına yol açan pıhtıları da önleyici, kabızlık problemini çözücü etkileri bulunuyor.

Hatay Halhalı Zeytini Diyet Listelerinde Yerini Aldı

Uzman Diyetisyen Özlem Tay” Ben kendim de zayıflama diyetlerinde çok öneriyorum. Hem tokluk sağlıyor hem de kişinin bir sonraki öğünde daha fazla yemesini engelleyecek bir besin gurubu. Cilt ve saç sağlığı açısından da çok önemli bir besin gurubu. Günlük 10-12 adet yeşil zeytin tüketimi zaten günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacak bir besin. Aynı zamanda anemiye, kalk arasında kansızlığa iyi gelecek bir besin gurubunuz. Yeşil zeytin mi siyah zeytin mi diye sorarsanız yeşil zeytinin besin içeriği siyah zeytine oranla da yüksek. Benim tercihim yeşil zeytin.” ifadesinde bulundu.

Asırlık ağaçlardan yetişen halhalı zeytinin şifaları duyanları şaşırttı. Ekonomik açıdan da oldukça uygun olan halhalı zeytini doğal ortamlarda aşısız yetişiyor.

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER