Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY’A 2. TEKNOPARK MÜJDESİ…

HATAY’A 2. TEKNOPARK MÜJDESİ…


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci devlet Üniversitesi İSTE’nin İskenderun’a kurulduğu Hatay’a ikinci bir teknokentin kurulacağı müjdesini kamuoyuyla paylaştı.

Hatay’a 17 yılda 29 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdiklerine işaret ettiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Eğitimde 7 bin 644 adet derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak, İskenderun Teknik Üniversitesini kurduk. Şehrimize (Hatay) bir teknopark iki araştırma geliştirme merkezi, 4 Organize Sanayi Bölgesi Kurduk. İnşallah teknopark sayısını şimdi ikiye çıkartıyoruz” dedi.

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması adına 2011 yılından itibaren çalışma başlatılmış, 20 Mart 2013 tarihinde Valiliğin önderliğinde Kurucu Heyetin oluşturulmasının ardından, 23 Ağustos 2013’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatta bulunulmuştu. Bakanlar Kurulunun 2014/5939 sayılı kararı ile 04.04.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak Hatay Teknoloji Bölgesi ilan edilmişti. O tarihte Resmi Gazetede ilan edilen Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1 ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi 2’yi yönetecek olan Teknopark Hatay A.Ş.’nin Esas Sözleşmesini ortaklar noter huzurunda imza altına alınmıştı.

Bu arada geçen yıl Mart ayında İskenderun Teknik Üniversitesi’ni ziyaretinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de Türkiye’nin en genç teknik üniversitesi İSTE’nin kent ve bölge sanayisi için büyük bir şans olduğunu, başarılı çalışmalarını yakından izlediğini belirterek Teknopark kurulması konusunda söz vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’a Teknopark sayısını ikiye çıkarılacağı açıklaması ise daha önce ikinci bölge olarak nitelendirilen İskenderun’da iş dünyası ile İskenderun Teknik Üniversitesi camiasında heyecan yarattı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER