Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'da 2020 Yılının İlk “İl Kanser Danışma Kurulu” Yapıldı

Hatay’da 2020 Yılının İlk “İl Kanser Danışma Kurulu” Yapıldı

Davud-i Antaki Toplantı Salonunda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı tarafından yürürlükte olan Kanser Bildirimi ve Kanser Kayıt Merkezleri Yönetmeliği kapsamında, 2020 yılının ilk “İl Kanser Danışma Kurulu” düzenlendi.

Hatay’da 2020 Yılının İlk “İl Kanser Danışma Kurulu” Yapıldı

Kurul, Hatay’da kanser çalışmalarının etkin yürütülebilmesi için kanser kayıt, erken teşhis, tarama, kanser kontrol, epidemiyolojik araştırma ve benzeri konularda görüş bildirmek, eğitim programlarına katkı sağlamak ve tavsiye niteliğinde kararlar almak üzere gerçekleştirildi.

2019 Yılının Değerlendirmesi Yapıldı

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlığında Müdürlüğü Davud-i Antaki Toplantı Salonunda gerçekleştirilen “İl Kanser Danışma Kurulu”nda Kanser sorumlusu Gülnihal Yılmaz tarafından yapılan sunum ile 2019 yılı değerlendirilmesi yapıldı.

Ayrıca toplantıda paydaş kurum ve kuruluşların özellikle tarama programlarına katılımının sağlanması, halkın farkındalığının artırılması için faaliyetlere devam edilmesini ve ilimizde en sık görülen kanserler ve kansere neden olan etkenler ile ilgili alınacak önlemler hakkında kararlar alındı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER