Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay’da 750 Gazella yaşıyor

Hatay’da 750 Gazella yaşıyor

Hatay Dağ Ceylanı (Gazella Gazella), Dünya’da İsrail dışında ülkemizde Hatay’da yaşıyor.
Geçtiğimiz hafta içinde 2017’nin son günlerinde gerçekleşen envanter çalışmasında 750 Gazelle sayıldı.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği bir açıklama yaparak, doğal yaşam alanlarında taş, maden mermer ocakları kurulmaya devam ettiği sürece Gazella türü hayvanların kaybedileceği yönündeki uyarını yineledi.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği, doğal yaşamı olumsuz etkileyen sanayi tesisleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde basında yer alan yazılara teşekkürde de bulundu. Tabiatı Koruma Derneği mesajı şöyle:
“Hatay ili Kırıkhan ilçesi ve yöre halkının, bilim camiasının ve sivil toplum örgütlerinin karşı durması sonucu Hatay Dağ Ceylanlarının doğal yaşam ortamlarına kurulması planlanan çimento fabrikasına Bakanlık tarafından izin verilmedi. Bu konuda yapılan faaliyetleri sürekli gündemde tutan güzide basına teşekkürler.”
Tabiatı Koruma Derneği, Kırıkhan Gölbaşı bölgesinde Amik Gölü yerine geçebilecek bir doğal oluşumun hızla sürdüğü bilgisini de verdi. Tabiatı Koruma Derneği’nin bu konudaki değerlendirmesi şöyle:
“Geçmişte Amik Gölü’nü besleyen, flora ve fauna açısından Amik Gölü’yle büyük benzerlik gösteren Kırıkhan Gölbaşı gölü, şu an 5,500 dönüm olan göl alanı çalışma bittiğinde 12.000 dönüme kadar yükselebilecek. Böylelikle, Amik Gölü’nün kurutulması sonucu yok olan kıtalar arası öneme sahip sulak alan ekosistemine yeniden sahip olmuş olacağız.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER