Cuma, Mayıs 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiHatay'da Alınan Yeni Coronavirüs Yasakları

Hatay’da Alınan Yeni Coronavirüs Yasakları

Hatay Hıfzıssıhha Kurulu, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs tedbirlerine yenisini ekledi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı ve İlgili Bakanlıklarca yayımlanan genelgeler doğrultusunda Hatay’da yeni önlemler alındı.

Hatay’da Alınan Yeni Coronavirüs Yasakları

Hatay Valiliği’nden yasaklara ilişkin yapılan açıklama şöyle oldu:

-İlimiz sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süre için geçici olarak durdurulmuştur.

20 Yaş Altının Sokağa Çıkması Yasaklandı

-Tüm ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00´den itibaren geçici olarak yasaklanmıştır.

-İlçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır.

Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Tedbirler

-İlçelerimizde meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürüyecektir.

-İşletme sahipleri ve çalışanları mekan içerisinde bulunacak, kapı önlerinde bireysel ve toplu olarak bulunulmayacak, meydanlarda kaldırımlarda işyerlerinin önünde beklemek sohbet etmek v.b faaliyetler yasaklanmıştır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER