Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Hatay'da Asgari Ücretin Altında Çalışan Avukatlar Var!"

“Hatay’da Asgari Ücretin Altında Çalışan Avukatlar Var!”

Acı gerçeği Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cahit Açıkalın açıkladı. Açıkalın, Hatay’da asgari ücretinde altında çalışan çok sayıda avukatın bulunduğunu öne sürerek Avukatların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya dikkat çekti.

Yaşanan ekonomik sıkıntıyı avukatların sayıca çok fazla olmasına bağlayan Hüseyin Cahit Açıkalın, “Hatay’da 2000 faal yanı sıra 236 stajyer avukat var. Birçoğunun ekonomik sıkıntısı bulunuyor. Birçok avukat arkadaşımız asgari ücretinde altında rakamlarla mesela 2 bin 500 liraya çalışıyorlar. Bunu kimseye de anlatamazlar çünkü toplumda ‘avukat ise geliri iyidir’ algısı var. Yaşanan bu durum ise tamamen ihtiyaç fazlası avukat sayısından kaynaklanıyor. Bu nedenle artık yeni fakültelere onay verilmemesi hâlihazır fakültelere ise sınırlama getirilmesi gerekiyor” dedi.

5 YIL YENİ AVUKAT GELMEZSE BİLE YETERLİ

Hatay’ın durumunu da çarpıcı cümlelerle gözler önüne seren Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cahit Açıkalın, bugün için Hatay’ın avukat sayısı itibariyle limiti doldurduğunu ve en az 5 yıl boyunca hiçbir yeni avukat gelmezse bile bu sayının yeterli olacağını söyledi. Sözü yeniden Avukat mezun eden fakültelere getiren Açıkalın, “İhtiyaçtan fazla Avukat var. Avukata ihtiyaç duyulan alan sınırlı ancak fakülteler otomatiğe bağlamış. Her yıl yüzlerce avukat mezun ediyor. Durum böyle olunca yetersiz eğitim meselesi de karşımıza çıkıyor. Birçok stajyer avukat avukatlık bürolarında ne yazık ki eğitime sıfırdan başlıyor” dedi.

“Fakültelerin mezun ettiği avukatların birçoğu ne yazık ki yeterli eğitimi alamamış. Staj gördükleri Avukatlık bürolarında sıfırdan başlayanlar var. Yeni mezun fakültelere artık onay verilmemeli. Hâlihazırda eğitim veren fakültelere ise sınırlama getirilmelidir.” HRT de Demokrasi Bulvarı programında konuşan Hatay Baro Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın komşu ülke Suriye ile ilgili hükümetin bugüne kadar sürdürdüğü dış politikayı da yanlış bulduğunu hatırlatarak, Suriyelilerin kendi ülkelerine geri gönderilmeleri için gereken çalışmaların yapılmasını istedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER