Cuma, Mayıs 31, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAtalay bırakılmazsa TBMM 'girmeyeceğiz

Atalay bırakılmazsa TBMM ‘girmeyeceğiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş TBMM’nin açılış tarihi olan 1 Ekim’e kadar Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmemesi halinde Meclis’e değil Hatay’a gideceklerini açıkladı

 

TAHLİYE BEKLİYORUZ

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz biçimde hala cezaevinde tutulduğunu anımsatan Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi’nin 1 Ekim’e kadar karar vermesini beklediklerini söyledi. TBMM yönetiminin Can Atalay’ın vekillik haklarına ilişkin her türlü prosedürü uyguladığını sadece soru önergelerinin gündeme alınmadığını belirten Erkan Baş, “Tek eksik Can’ın tahliye edilmesi. Hatay halkının durumunu aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Deprem geride kaldıkça zorluklar azalmıyor, artıyor. Oradaki insanlar kendi zorluklarıyla baş başa kalıyorlar. Türkiye İşçi Partisi olarak Hatay halkına borcumuz Can’ın cezaevinden çıkması ve Hatay’daki görevlerine odaklanması. Bu gerçekleşene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde Hatay’da Can Atalay Gezici Ofisi oluşturulacak. Danışman arkadaşlarımız, partimizin il yöneticileri, gerektiğinde biz orada olacağız. Yani sanki Can dışarıdaymış, görevini yapıyormuş gibi çalışacağız. Onun eksikliğini hissettirmemek için biz elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Can Atalay tartışması bizim açımızdan Gezi davasının parçasıdır. Yani Gezi davasındaki hukuksuzluklara karşı mücadele aynı zamanda Can için mücadeledir. Bir Ekim’e kadar Anayasa Mahkemesi’nin kararını vermesini bekliyoruz. Bir Ekim’de Meclis yeniden açıldığında eğer Can bırakılmamış olursa biz Meclis’e gitmeyiz. Biz o gün Hatay halkının yanına gideriz. Deriz ki, ‘Sizin milletvekiliniz cezaevinde haksız, hukuksuz bir şekilde esir tutuluyor.’ Orada Hatay halkımız ne görev verirse biz onu yaparız. Yani burada oturun derlerse onlarla birlikte otururuz. Yürüyelim Ankara’ya derlerse yürürüz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER