Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da Daire Satışları Azalıyor!

Hatay’da Daire Satışları Azalıyor!

Dolar kurunun 12 Türk Lirası sınırına dayanması beraber inşaat sektöründeki girdi fiyatlarını fazlasıyla yükseltti. Yaşanan yükseliş, sektördekileri kara kara düşündürmeye başladı.

Demir ve çimento başta olmak üzere girdi fiyatlarının tamamında yaşanan ciddi yükselişle birlikte ne yapacaklarını şaşıran sektör temsilcilerine ikince darbe daire satışlarında geldi. Düşük konut kredilerine son verilmesi ardından satışların durma noktasına geldiğini söyleyen sektör temsilcileri acilen bir önlem alınmaması halinde 2022 yılı için çok daha zor günlerin gelebileceğine işaret ettiler.

Zor bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını hatırlatan konut sektörü, “Girdi fiyatları üzerine bir de düşük sayıda ki satışlar eklendi. Geride bıraktığımız Ekim ayında Hatay genelinde 2 bin adet konut bile satılamadı. Her geç gün biraz daha geriliyoruz” ifadesinde bulundular. Bilindiği üzere geçtiğimiz verilerin açıklandığı son ay olan Ekim ayında Türkiye genelinde 137 bin 401 konut satılırken bu sayı Hatay’da Bin 942 ile sınırlı kaldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER