Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay'da Gönüllü Olarak Tek Kullanımlık Seccade Üretildi

Hatay’da Gönüllü Olarak Tek Kullanımlık Seccade Üretildi

 Hatay’ın Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, 10 gönüllü kursiyerin katılımıyla, günde 250 tek kullanımlık seccade üretiliyor.

Kumlu Halk Eğitim Merkezinde kurulan atölyede gönüllüler tarafından kesilen kumaşlar kıble yönü belirlenmesi için çizim yapılıp paketlenerek Cuma namazı öncesi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Hatay’da Gönüllü Olarak Tek Kullanımlık Seccade Üretildi

Hedef 3 bin tek kullanımlık seccade

Kumlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Duman Yurtseven yaptığı açıklamada, hedeflerinin ihtiyaç doğrultusunda günde 3 bin tek kullanımlık seccade üretmek olduğunu belirtti.

Yurtseven; “16 Mart’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde ibadete verilmesinin ardından tekrar namaz kılınmasına başlama kararının ardından vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda namaz kılabilmelerini sağlamak için gönüllü usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz tarafından tek kullanımlık seccade üretimine başladık. Şimdilik günde 250 seccade üretiyoruz hedefimiz ise ihtiyaca göre ortalama günde 3 bin seccadeye ulaşmak.” dedi.

Hatay’da Gönüllü Olarak Tek Kullanımlık Seccade Üretildi

Vatandaşların tedbirli olmaya devam etmeleri gerektiğini belirten Yurtseven, maske üretiminde olduğu gibi vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Gönüllü kursiyer Şükran Erol ise yaptığı açıklamada, gönüllü olarak Halk Eğitim Merkezi çalışmalarına katıldığını el ele vererek günde yaklaşık 250 seccade ürettiklerini aktardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER