Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay’da  her 100 bin testten  245’nin pozitif çıkıyor

Hatay’da  her 100 bin testten  245’nin pozitif çıkıyor

 

Test yaptıran her 100 bin kişiden 245’nin pozitif çıktığı ilimiz Hatay’da nefesler

 Hatay’da Yoğun Bakım Ünitelerinde günlerdir yer yok. Özel Hastaneler dâhil Yoğun Bakım Üniteleri dolu. Bu durum ise Hatay’ı ve Hataylıları korkutuyor.  tutuldu.

 

 

Hatay’da ki vaka artışına dikkat çeken Sağlık Bakanı Koca, ‘Vaka sayısı en çok artış gösteren ilk on il arasında Hatay’da var’ dedi.

Vakası sayısı artışında Başkent Ankara’yı bile geride bırakan ilimiz Hatay’da test yaptıran her 100 bin kişiden 245’inin pozitif çıktığı öğrenildi. Bu rakam başkent Ankara’da ise 241 olarak kayıtlara geçti.

6-12 Kasım tarihlerini kapsayan son verilere göre Hatay ile birlikte en tehlikeli iller Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Tekirdağ, Adana ve Bartın olarak sıralandı.

Aşılama oranın da yüzde 80’i geçtik şeklinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara rağmen vaka ve ölüm sayısında yaşanan artışın nedeni ise anlaşılamıyor.

İlimiz Hatay’ı çevreleyen iller arasında yer alan Adana’da vaka sayısı 294, Kilis’te 163, Gaziantep’te 109, Mersin’de 217 ve Osmaniye’de ise 481 olarak açıklandı.

Hatay’da verilere göre100 binde 245 kişinin hasta olarak kabul edilmesi ise nüfusu Suriyelilerle birlikte 2 milyonu aşan Hatay’da hasta sayısının 5 bin olduğunu ortaya koyuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER