Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaHatay'da İki doktor mahkemede hak arıyor

Hatay’da İki doktor mahkemede hak arıyor

Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki aile hekimi, deprem bölgesi Hatay’da yaşanan cari ödeme eksiklikleri nedeniyle hakkını aramak için adımlarını attı. Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılının Ocak ayında tam olarak ödenmesi gereken cari ödemeler, Cumhurbaşkanlığı emri ve Sağlık Bakanlığı rehber yazılarına rağmen eksik bırakıldı. Bu durum üzerine Hürriyet Sağlık-Sen üyeleri, Hatay İdare Mahkemesi’ne dava açtı. 

Bu eksik ödeme uygulamasının, 11 ili kapsayan bir planın son üç ayında sadece kullanılamaz durumda olan Hatay’ın Antakya ilçesinde uygulanmaması, depremzede aile hekimleri ve sağlık çalışanlarını derinden üzdü. 

Hürriyet Sağlık-Sen, deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiren öncü bir sendika olarak biliniyor. Bu kapsamda, sendika daha önce deprem bölgesinde üç kez iş bırakma eylemi düzenlemişti. 

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman, davanın açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Hatay’daki deprem sonrası yaşanan sıkıntıları vurguladı. Kahraman, özellikle Antakya ilçesindeki aile hekimlerinin hizmet vermekte zorlandığını ve cari ödemelerin eksik yapıldığını belirtti. 

Şu anda halen konteynerlerde hizmet vermeye çalışan aile hekimlerinin cari ödemelerinin afet öncesi koşullar baz alınarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman, sendika olarak gereken girişimleri yapmalarına rağmen idarenin gereken adımları atmadığını ifade etti. Bu nedenle, hak ve hukuk mücadelesi için mahkemeye başvurduklarını belirtti. 

Kahraman, sendika başkanı Erdoğan Çakmak’a, ASM komisyonuna ve komisyon başkanı Ergin Gün ile Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

Son olarak Kahraman, sağlık çalışanlarının artık huzur içinde olabileceğini vurgulayarak, “Artık mecburiyet yok, Hürriyet var” dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER