Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da Kızılay Kan Merkezi yeniden Faaliyette

Hatay’da Kızılay Kan Merkezi yeniden Faaliyette

Yeniden Açılan Kan Alma Birimi, Hastalara Umut Verecek.

Hatay’ın iyileştirilmesi ve kan bağışı bekleyen hastaların desteklenmesi amacıyla Kuzeytepe Mevkii Çevre Yolu Yurtbay Seramik Yanı’nda bulunan Kızılay Hatay Kan Merkezi, gerçekleşen bir törenle tekrar hizmete girdi. Açılışa, Kızılay’ın 1. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Hatay İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Hatay Tarım İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Kızılay yöneticileri, gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
6 Şubat depreminin ardından kullanılamaz hale gelen merkez, Başkan Özbakış’ın önderliğindeki bir törenle tekrar hayata geçirildi. Açılışta konuşan Başkan Özbakış, “Bu zorlu süreçte bir araya gelerek, Kızılay Hatay Kan Merkezi’ni tekrar hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Depremin yaralarını sararken, kan bağışı bekleyen hastalarımıza umut olacağız” ifadelerini kullandı.


Yeniden faaliyete geçen Kan Merkezi, hayırsever bağışçılar ve destek veren kurumların katkılarıyla kan bağışı bekleyen hastalar için önemli bir merkez haline gelecek. Bölge halkının da kan bağışı yaparak bu insani yardım faaliyetine destek vermesi bekleniyor.
Kızılay Hatay Kan Merkezi yetkilileri, vatandaşları kan vermenin önemine ve hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekerek, Kan Merkezi’nin yeniden açılmasıyla birlikte hastalara umut olacaklarını vurguladı. “KAN VERMEK HAYAT KURTARIR” mesajıyla, Kızılay Hatay, yeniden hizmete giren Kan Merkezi ile bölge insanının sağlığına destek olmayı sürdüreceği aktarıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER