Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'da Koşucular Barış İçin 3. Kez Bir Araya Geldi

Hatay’da Koşucular Barış İçin 3. Kez Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) organizasyonu, Defne Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) katkılarıyla düzenlenen ‘Hatay Barış Koşusuna’ Türkiye’nin her tarafından yoğun bir katılım sağlandı. Barış Koşusu’na çok sayıda koşu sever ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz da katılım sağladı.

 

Antakya Atatürk Parkı’nda İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Hatay Barış Koşusu, ısınma turları ve hareketlerinin ardından start aldı. 10 kilometre ve 4 kilometrelik iki ayrı parkurda düzenlenen koşuda, yüzlerce sporcu yarıştı.

Dereceye giren koşucular, madalya ve kupalarını, Emel Korkmaz başta olmak üzere, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Hayzaran, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in elinden aldı.

‘Hatay Barış Koşusu’, Antakya Atatürk Parkı’ndan başlayan ve ‘dünyada ışıklandırılan ilk cadde’ unvanını taşıyan Kurtuluş Caddesi, Asi Nehri, Habib-i Neccar Camii gibi önemli mekanları içine alan büyüleyici parkurunda, katılımcıları, medeniyetlerin zenginliğine taşıdı, tarih kokan sokaklar ise kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla doldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER