Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'da Mozaik Sanatı Yeniden Can Buluyor

Hatay’da Mozaik Sanatı Yeniden Can Buluyor

Hatay‘ın Kumlu ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi‘nde (HEM) mozaik sanatının yeniden can bulması için kurs açıldı. Geleceğin mozaik ustaları Hatay’da yetişecek.

Hatay’da Mozaik Sanatı Yeniden Can Buluyor

Kumlu Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcısı Adem Girici, mozaik sanatının M.Ö. 3 bin yılından bu yana var olduğunu dile getirerek el sanatları öğretmeni olarak görev yapan HEM’de kurs açıldığını duyurdu.

Hatay yöresinde mozaiğin çok tanınmış olduğunu belirten Girici, “Mozaik eskimeyen bir sanattır. Dünyada bilenen en ünlü mozaikler Hatay’dan çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi de ‘Neşeli mozaik’tir. Biz bu sanatın devam etmesi ve daha uzun yıllar yaşaması için HEM bünyesinde kurs açtık. Amacımız bu sanatın devam etmesi için sanatçılar yetiştirmektir” ifadesinde bulundu.

Geleceğin Mozaik Sanatçılarını Yetiştireceğiz!

Kadın ve erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği mozaik sanatı kursunda, kursiyerlerin kullandığı taşların doğal ve renkli taşlardan olduğunu sözlerine ekleyen Girici, taşları kırarak mozaikle süslenecek resimlere özenle yapıştırdıklarını kaydetti. Girici, şöyle dedi:

“Mozaik sanatı ile uğraşmak gerçekten zor ve meşakkatlidir. Büyük sabır isteyen bir meslektir. Bir eseri mozaikle süsleyip tamamladığınızda büyük haz alıyorsunuz. Buradaki hedef mozaik sanatını yaşatmak, geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER