Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiHatay'da Nar Ekşisi Kazanları Kaynamaya Başladı

Hatay’da Nar Ekşisi Kazanları Kaynamaya Başladı

Hatay da havaların yavaş yavaş soğumasıyla da birlikte kış hazırlıklarına başlandı. Kış hazırlıklarının arasında da yemeklerin ve çeşitli meze çeşitlerinin vazgeçilmezi nar ekşisi yerini almakta.
Üreticilerin tam olarak 6 – 7 saat ayırarak emek verdiği nar ekşisinin yapım aşamalarını merak edenler için derledik.
“Nar Ekşisini Yapmak Oldukça Zahmetli”
İşte bir üreticinin anlatımıyla nar ekşisinin serüveni:

Nar ekşisini yapmak oldukça zahmetli. Neredeyse 5 -6 saat narı dövüp tanelerini ayıklıyoruz. Sonrasında mikserle suyunu çıkartıp güzelce süzgeçten geçiriyoruz. Hemen ardından 6 – 7 saate kaynamaya bırakıyoruz. Tabi o kaynarken bizim sürekli başında beklememiz gerekiyor ki dibi tutmasın, yanmasın diye. 6- 7 saatte ateşin üzerinde beklemek oldukça yoruyor. Bütün bu durumlara rağmen güzel ve kaliteli nar ekşisi üretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımıza kendi soframıza koyduğumuz nar ekşisi üretmek için çalışıyoruz. Bu anlamda hijyene oldukça önem veriyoruz. Çünkü her şeyin başında sağlık gelir. Bunun içindir ki nar kaynadıktan ve soğumaya bırakıldıktan sonra cam şişelere dolduruyoruz. Cam şişeler en sağlıklı olanlarıdır çünkü. Yemeklere özelikle de soğuk mezelere ayrı bir tat kattığını düşünüyoruz. Ayrı bir lezzet katmanın yanı sıra tam bir şifa deposu olduğunu söyleyebilirim. Şuan piyasada nar ekşisini yapan makineler var. Bu makineler narın içini öğütüyor ancak biz bu işlemi önermiyoruz çünkü narın içini tümüyle öğüttüğünüz zaman tadı daha acı olabiliyor. El ile yapım daha zahmetli olabilir ama daha lezzetli…

Sağlık Ve Şifa Deposu

Nar suyu ve nar ekşisi narın sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. “Kırmızı olan şeyler antioksidandır. Kalp ve damar sistemindeki zararlı, vücudun atamadığı maddelerin atılımını hızlandırır. Bir de özellikle şunu vurgulamak istiyorum; nar ekşisi ve nar suyu metabolizmayı hızlı çalıştırır. Erikte de bu özellik vardır. Metabolizma hızlı çalıştığı için acıkma hissiniz daha çok olur. Yemek yemek istemeyen, yaşlı olsun, orta yaşlı olsun veya çocuk olsun, nar ekşisi veya nar suyu veya narın kendisini yedirdiğiniz zaman, daha fazla bir acıkma hissi olduğu için sizin söylemenize gerek kalmadan günde 3 defa 4 defa yemek yeme şansı elde etmiş olur. Nar ekşisi özetle iştah artırır. Nar Ekşisi metabolizmayı hızlandırdığı için, erkek olsun, bayan olsun kullandıkça doğal yolla kilo vermenizi de hızlandırmış olur. Nar ekşisi kalp damar sistemini, artı kolesterolü ayarlar bir de lipid yağ oranını harcattığı, metobolizmayı hızlandırdığı için dolayısıyla lipidi de kolesterolü de ayarlar. Yüksekse düşürür. Bir de lipid yağ oranını da harcattığı için metabolizmayı da hızlı harekete geçirdiği için lipid olayını da ayarlar kolesterolü de ayarlar.”ifadelerine yer verdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER