Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaHatay'da okul zili bu kez umutla çalacak!

Hatay’da okul zili bu kez umutla çalacak!

 

 

 

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Yaşanan acıların izleri halen taze olsa da bölgede hayat bir yandan devam ediyor. Depremin ardından bölge halkının yanında olan ve çeşitli projeler geliştiren AKUT VAKFI, depremin yıldönümünde Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu mahallelerinde yapılan iki okulun açılışını 5 Şubat 2024, Pazartesi günü gerçekleştirecek.

 

Kurulduğu günden bugüne toplumda afet bilincinin, afetlere hazırlıklı olma farkındalığının artması ve güvenli yaşam kültürünün yaygınlaşması için çalışan AKUT VAKFI, Hatay Valiliği ile yaptığı protokol çerçevesinde Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu mahallerinde iki okul kurdu. 6 Şubat depremlerinde okulları yıkılan 670 öğrenci, 5 Şubat’ta ilk ders zilinin çalmasıyla ikinci yarı yıla yeni okullarında “merhaba” diyecek.

AKUT VAKFI’nın eğitime verdiği destek ve toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturan Serinyol İlkokulu ve Serinyol Ortaokulu 5 Şubat 2024, Pazartesi günü saat 10.00’da Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen’in katılımıyla, Maşuklu İlkokulu’nun açılışı ise Hatay Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak’ın katılımıyla saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER