Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'da POTA'da Buluşan Sakinler, Özgün Baskılı Tişört Üretti

Hatay’da POTA’da Buluşan Sakinler, Özgün Baskılı Tişört Üretti

Türkiye’nin 3 ilinde (Hatay, İzmir, İstanbul) eşzamanlı bir şekilde yürütülen Kültürel Etkileşim Noktası (Pot of Acculturation / POT-A) kapsamında Hatay‘da buluşan eski ve yeni sakinler özgün çizimlerle tişörtlere baskı yaptı.

Hatay’da POTA’da Buluşan Sakinler, Özgün Baskılı Tişört Üretti

9. haftada kentin eski ve yeni sakinleri bu hafta birlikte üretim sürecine katıldı.

POT-A, MKÜ Başkanı Çakır Yönetiminde Sürüyor

Bir haftayı daha geride bırakan POT-A, Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (MKÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Dr. Bilge Çakır yönetiminde devam ediyor. 9. haftada atölyeyi Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar öğrencisi ve aynı zamanda POT-A katılımcısı Hala Orhan yürütürken, baskı etkinliğine başlamadan önce katılımcılara çizim yapmayı sevip sevmediklerine dair sorular nedenleriyle birlikte cevapları dinledi ve resim yapmanın kendini ifade etmenin yollarından biri olduğunu belirtti.

Tişörtler ve kalemlerin hazırlanmasıyla birlikte katılımcılar kopya kağıdıyla POT-A’nın amblemini tişörte çıkararak boyadı. Amblemin ardından herkes kendine özgü unsurları tişörte ekleyerek barış işareti, müzik notaları, ağaçlar, Türk bayrağı ve imzalarla tişörtleri süsledi. Tişörtleri boyarken yorulan katılımcılar Suriyeli katılımcı Dalya’nın yapıp ikram ettiği tatlıları afiyetle yedi. Etkinliğin sonunda bütün katılımcılar tişörtlerini giyerek fotoğraf çekindi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER