Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaHatay'da "Süslü Kadınlar" Pedal Çevirdi

Hatay’da “Süslü Kadınlar” Pedal Çevirdi

19 Eylül Pazar günü Antakya Cumhuriyet Alanı, Atatürk Caddesi, Vali Ürgen Alanı ve ana arterlerde “Süslü Kadınlar”, bisikletleriyle boy gösterdi. Birbirinden şık giyimli Antakyalı ve Defneli kadınlar, bisikletleriyle kentte tur attı.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Antakya Organizatörü Gül Sahilli, turun, ilk kez 2013 yılında İzmir’de başladığını hatırlatarak, “9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik, önce Türkiye’de, daha sonra dünyada ve diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Etkinlik, bu yıl yaklaşık 30 ülke ve 150 şehirde eşzamanlı olarak, yine bağımsız, gönüllü kadınlar tarafından yapıldı. Gururluyuz. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında, bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen turumuz, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.
Sahilli, ülke genelinde yaşanan trafik kazalarında hayatlarını kaybeden bisiklet sürücülerine de da rahmet dileyerek, bu acıların son bulması için gereken tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini de söyledi.
Pazar günü saat 15.00’te, şık giyimli ve makyajlı Antakyalı ve Defneli kadınlar, topuklu ayakkabılarıyla bisiklet sürdü, pedal çevirdi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER