Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay’da Ululararası Satranç Şampiyonası…

Hatay’da Ululararası Satranç Şampiyonası…

Samandağlı genç işadamı Ayhan Kara; spora, sanata, kültüre verdiği değeri ve ilgiyi gösteren yeni bir hamle peşinde. Ayhan Kara’nın, başkanı ve kurucusu olduğu Vakıf kanalıyla, ilimizde uluslararası nitelikte bir satranç şampiyonası düzenlemek üzere adım atmaya hazırlandığı öğrenildi. Ayhan Kara, geçtiğimiz günlerde, Türkiye Şampiyonu olan Beyaz Kale Satranç Kulübü yöneticileriyle görüşmesinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:
“Beyaz Kale Satranç Kulüp Başkanı Erkal Büyükaşık ve Türkiye Kulüpler Arası Satranç Şampiyonu Takım’ın kıymetli sporcuları ile çok özel bir sohbetimiz oldu. Ayhan Kara Vakfı Uluslararası Satranç Turnuvası için fikir alışverişimiz oldu. Bu işin üstesinden geliriz.”
Beyaz Kale Satranç Kulübü Başkanı Erkal Büyükaşık da sevindirici gelişme üzerine şu yorumu yaptı:
“Ayhan Kara Vakfı, Hatay’a uluslararası bir satranç turnuvası kazandırmak için kolları sıvadı. Dünya çapındaki ustaları Hataylı satranççılarla buluşturmak, Türkiye ve Dünya Satranç Federasyonlarının dikkatini Hatay’a çekmek ve memleketimizi tanıtmak için organize edilecek olan bir haftalık turnuvanın maçları St. Simon, Titus Tüneli, Hıdırbey Ağacı, Vakıf Merkezi, Kapısuyu, Hatay Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi gibi tarihi mekanlarda oynanacak. Akabinde, Gastronomi kenti Hatay’ın yöresel yemeklerini katılımcılarla birlikte pişirmek suretiyle memleketimizin tatlarını tanıtmak ve bütün bu etkinlikleri video kaydından sonra klip yaparak dünyaya yaymak… Hayal kurmak güzeldir, hele bu hayaller gerçeğe dönerse, tadından geçilmez. Tüm güzellikler hayal ederek başlayacak. Bu cesur adım ve satranca verdiği desteklerden ötürü Ayhan Kara’ya teşekkür ederiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER