Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da Yaşayan Hastalanmasın!

Hatay’da Yaşayan Hastalanmasın!

Hatay’da yaşıyorsanız sakın hastalanmayın. Çünkü muayene olabilmek için en az 3 ay beklemeniz gerekiyor. 3 ay sonrasına gün verildi ve muayeneniz yapıldı. Bu kez karşınıza tetkikler için gerekli MR, Ultrason gibi diğer ihtiyaçlar çıkıyor. Bir MR çektirebilmek için 3 ile 6 ay arasında sıra veriliyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı ve sorunun nereden kaynaklı olduğunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Tokdemir soru önergesinde; “Kovid-19 salgını hızı düşse de sağlıkta sorunlar gittikçe büyüyor. Muayene randevusu için 3 ay, MR için 6 ay, Ultrason için 4 ay sonrasına gün veriliyor. Hastalar, randevu alamıyor. Kamuda kalan hekimlerse artan iş yüküyle, günde 100 hastadan fazla muayene yapıyor. Hastanelerde randevu almadıklarını, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendirildiklerini, buralara gidildiğinde de yüksek faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşların sayısı da hızla artmaktadır” şeklinde durumu özetledi.
Sorunu irdeleyen sorularına aradan geçen sürede yanıt alamayan Tokdemir’e teşekkür eden vatandaşlar ise, “Sayın vekile teşekkür ediyoruz ki sorumuzu dile getirdi. Ancak bugüne kadar konu ile ilgili olumlu herhangi bir gelişme yaşanmamıştır” dediler.

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da konuya ilişkin şu ana kadar bir açıklaması olmadığı görüldü.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER