Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'daki 58 Acil Sağlık Merkezi 83 Ambulansla Hizmet Veriyor

Hatay’daki 58 Acil Sağlık Merkezi 83 Ambulansla Hizmet Veriyor

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası”na ilişkin açıklamada bulundu. Hambolat, Hatay‘da 58 Acil sağlık hizmetleri istasyonunun, 83 Ambulans ve profesyonel ekiple acil çağrılara ulaşım oranının yüzde 100 olduğunu bildirdi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Hambolat, “Acil sağlık hizmetleri ekiplerimiz, tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenlerle maalesef ambulansların vakalara ulaşımı zaman zaman zorlaşmaktadır.

Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla “Yaşama Yol Ver” projesi ilimizde de halen sürdürülmektedir.” ifadelerini kaydetti.

Hatay’da “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” Etkinlikleri

“112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” kapsamında Hatay’da Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile etkinlikler düzenlendi.

Tek bir numara altında tüm acil sağlık hizmetlerinin toplandığı vurgulanan etkinlikte, çağrı merkezlerinin uzun süre boş yere meşgul edilmemesine dikkat çekildi. Vatandaşlara 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgiler verildi ve acil durumlarda saniyelerin önemine dikkat çekildi.

Hatay Valiliği tarafından “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası”na ilişkin düzenlenen kutlama etkinlikleri çerçevesinde; Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ambulans ve UMKE birimleri, Emniyet ve Jandarma ekipleri ile İtfaiye Dairesi başkanlığına bağlı İtfaiye çalışanları Antakya Paladium AVM’de stand açtı.

Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Bekir Saday, şu açıklamalarda bulundu: “1-7 Aralık tarihlerinde kutlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle Hatay Valiliğince düzenlenen kutlama etkinlikleri çerçevesinde; Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ambulans ve UMKE birimleri, Emniyet ve Jandarma ekipleri ile İtfaiye Dairesi başkanlığına bağlı İtfaiye çalışanları Antakya Paladium AVM’de stand kurmak ve çeşitli etkinlikler düzenlemek suretiyle vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER