Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'ı aşağılıyan İmama suç duyurusu

Hatay’ı aşağılıyan İmama suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çınar, Konya Tahir Büyükkörükcü Cami İmamı Seyfullah AKYİĞİT hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığına Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi adına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Aslen Hatay’lı olan ve Hataylılara yapılan bu hakaretin asla kabul edilemeyeceğini belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çınar; “Basında ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran somut olayda Tahir Büyükkörükçü Cami İmamı Seyfullah AKYİĞİT tarafından depremde yaşamını yitirmiş olan hemşerilerimizin aziz hatırasına açık ve aleni şekilde hakaret edilmiş, Hatay halkı aşağılanmış, topluma kin ve nefret tohumları ekilmek istenmiştir.

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi sonucunda elli binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralandığı, milyonlarca kişinin evsiz kaldığı, açlıkla ve susuzlukla mücadele etmesi gerektiği, dolayısıyla tam anlamıyla bir felaket olduğu herkesin malumuyken, imam olarak görev yapan bir sahsın vefat eden vatandaşların pis koktuğunu ifade etmesinin kabul edilebilir olmadığı ortadadır.

Türk Ceza Kanunu’nun “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama baslıklı 216. Maddesinde; Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, irk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmü yer almaktadır.

İşte anılan bu hükümler çerçevesinde Konya Tahir Büyükkörükcü Cami İmamı Seyfullah AKYİĞİT hakkında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak suç duyurusunda bulunarak cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Hatay üzerinde oynanmak istenen oyunlara müsaade etmeyeceğimiz gibi medeniyetler şehrinde barış ve kardeşlik içinde yaşamış olan Hatay halkının bu tür densizliklerle ayrıştırılmasına da izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER