Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'ı yeniden inşa edeceğiz!

Hatay’ı yeniden inşa edeceğiz!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Depreme dayanıklı mimariyle yeniden bir Hatay inşa edeceklerini söyledi.

Vali Mustafa Masatlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet OğulbaIı, Milletvekilleri, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile oda ve dernek başkanlarının katılımıyla 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda Mimar Bünyamin Derman’ın Hatay Kentsel Tasarım Projesi toplantı gerçekleştirildi.

“Deprem sonrası Hatay ve ilçeleri hakkında nasıl bir plan izlenmesi gerektiği” toplantının ana gündem maddesini oluşturdu.

Mimar Bünyamin Derman’ın, Hatay Kentsel Tasarım Projesi’nin örnek bir proje olduğunu vurguladığı toplantıda genel itibarıyla Hatay’da ne durumda olunduğu ve en yakın zamanda Hatay’ı kalkındıracak kentsel tasarım projelerinin devreye gireceği konuşuldu.

Olası projelerle ilgili istişarelerde bulunularak gerekli notlar alındı. Özellikle depremde en fazla etkilenen Hatay’da yıkılan ve enkazı kaldırılan binalarla ilgili soru işaretleri giderildi. Bu konuda da gerek Vali  Mustafa Masatlı, gerek ilgili Bakanlık ve gerekse de ilgili kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi bir plan dahilinde hiçbir aksamaya mahal vermeyecek şekilde yerine getirerek Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmak için çalıştıkları ifade edildi.

Hatay Valisi  Mustafa Masatlı da toplantıda yaptığı konuşmasında, “  Hatay’ımızın eski ihtişamlı günlerine dönmesi için Bakanlık dahil ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız, taşın altına elini koymuş olup plan ve projeler dahilinde çalışarak bu yükümlülüğü omuzlamışlardır. Süreç, bir seferberlik sürecidir. Yepyeni bir anlayışla daha güvenli, depreme dayanıklı mimariyle yeniden bir Hatay inşa edeceğiz. Bunda kararlıyız. Devletimizin tüm tasarrufu da bu yöndedir”  dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER