Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay’ımızı ayağa kaldıracağız

Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız

 

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, A Haber kanalına yaptığı açıklamada “Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız” dedi.

Depremi yaşayan 11 il içinde en fazla hasarı alan kentin Hatay olduğunu kaydeden Öntürk, altyapısı, üstyapısı, hastaneleri, okulları, konutları, yolları ile Hatay’ı kültürüne ve medeniyetine uygun olarak inşa ettiklerini belirtti.

“TARİHİ YAPILARIMIZI ASLINA UYGUN RESTORE EDİYORUZ

Öntürk yaptığı açıklamada; “Deprem Kahramanmaraş merkezli ama en fazla hasar alan il Hatay, ilçe de Antakya oldu. Kalıcı konutlarımız yükselmeye devam ediyor. Kırsalda 7 bin, kentte 33 bin konut bitme aşamasında. 7.870’ini sayın Cumhurbaşkanımız hak sahiplerine teslim etti. 110 bin hak sahibi var ama biz 260 bin konut yapıp açta açıkta kimseyi bırakmayacağız. İçme sularımızı DSİ yapıyor. 71 tarihi yapıda restorasyon başladı. Tarihi yapılarımız en kısa sürede aslına uygun olarak teslim edilecek.

DEPREMİ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

Ulaştırmadan altyapıya, sağlıktan eğitime Hatay şantiye alanı gibi. 10 yıldır büyükşehir olan Hatay’da hala içme suyu sorunu bitirilememiş. Biz vatandaşımızı temiz su ile buluşturup su sorununu bitireceğiz. Depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Yaşanabilir, kültürümüze uygun bir kent hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. 40 bin konutumuz teslim aşamasında. 68 bin konutun da ihalesi yapıldı. Hatay’ımızı en kısa süre içinde açık kava müzesi halinde yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER