Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'ın alt yapısına 375 milyon Euro

Hatay’ın alt yapısına 375 milyon Euro

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını Antakya Kisecik mevkiinde bulunan HBB Yerleşkesi A Blok’taki Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

 

Başkan Vekili Adnan Özkaya’nın yönetiminde toplanan meclis, 49 maddeyi görüşerek karara bağladı.Toplantıya 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anmak amacıyla 1 dakikalık saygı duruşuyla başlandı. Başkan Vekili Özkaya, açılış konuşmasında, “6 Şubat’ın yıldönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

Meclis gündeminin ilk maddesinde, Uluslararası finans kuruluşları ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanan kredi anlaşması ile İller Bankası’na tahsis edilen 1,8 milyon Euroluk krediden Hatay’ın altyapısında kullanılmak üzere büyükşehre hibe olarak aktarılan 375 milyon Euro’nun “Antakya, Hassa, Arsuz, Defne, Kırıkhan, Samandağ, İskenderun, Reyhanlı, Dörtyol, Yayladağı ilçelerinde gerçekleştirilecek 18 proje için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi” kabul edildi.

Yarının Köyleri Projesi ile kırsal kesimdeki dezavantajlı gruplara çalıştaylar, bire bir danışmanlıklar, bilinçlendirme faaliyetleri, akıllı tarım uygulamalarını kapsayan kapasite geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilerek; e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, pazarlama, markalaşma, paketleme, finans, kalite, vb. eğitimler verileceği belirtildi. Bu sayede dijital araçların etkin kullanımı sağlanacak, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların kapasiteleri artırılarak kırsal yerleşimlerde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma teşvik edilecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER