Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'ın da İçerisinde Olduğu 8 Şehirde Eş Zamanlı Sahte İçki Operasyonu:250 Ton...

Hatay’ın da İçerisinde Olduğu 8 Şehirde Eş Zamanlı Sahte İçki Operasyonu:250 Ton Ele Geçirildi

Hatay‘ın da içerisinde olduğu İstanbul merkezli 8 şehirde, eş zamanlı olarak düzenlenen sahte içki operasyonunda 250 tonun üzerinde sahte içki elde etti. Ele geçirilen içkilerin değerinin yaklaşık 14 milyon lira olduğu açıklandı.

Hatay’ın da İçerisinde Olduğu 8 Şehirde Eş Zamanlı Sahte İçki Operasyonu:250 Ton Ele Geçirildi

Yılbaşında sahte içkileri piyasaya sürmeye hazırlanan ve merdiven altı üretim yapanlara yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat Polisleri de destek verdiği operasyonlar, İstanbul merkezli olarak Adana, Aksaray, Hatay, İzmir, Kırklareli, Şanlıurfa, Niğde ve Tekirdağ’da eş zamanlı düzenlendi.

Sahte İçkiyi Nasıl Ürettiler?

Sahte içki üreticilerinin içkiyi ucuza mal etmek için metil alkolü su tanklarında kaynatıp damıtarak elde ettiklerini ve matbaalarda yaptırdıkları sahte bandrolleri kullandıkları tespit edildi. Yabancı menşeli bandroller ve içki şişesi etiketlerini kullanarak içkilerin bir kısmını freeshoplardan alınmış gibi gösterip çeşitli illere gönderdikleri kaydedildi. Gerçekçi dursun diye THY etiketi yapıştırdılar.

Operasyon kapsamında 113 şüpheli hakkında gözaltına kararı bulunurken 80 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ünün yabancı uyruklu olduğu belirlenip yakalanarak sınır dışı edildikleri, 5 şüphelinin ise ara operasyonlarda yakalandığı ve alkol kaçakçılığı suçundan tutuklu olduğu ifade edildi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER