Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'ın film setine dönüşmesine tepki

Hatay’ın film setine dönüşmesine tepki

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem Hatay’da  derin  yaralar açtı.

Yaraların sarılması için gerekenlerinin yapılamadığı bir ortamda Yapımcıların Hatay’ı bir film seti haline getirip film çekmesi eleştiriliyor.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği  Hatay’da yaşanan o acı dolu anları konu alan ‘Şahsi Meselemiz’ adlı sinema filminin Hatay’da çekiliyor olması eleştirilere neden oldu.

Çekimlerin ilk gününde platoya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Depremde yaşananların sonraki nesillere doğru aktarılması için sanat camiasının bu işe dahil olması gerekiyor.” açıklamasında bulunurken, enkaz kentin sokaklarının film platosuna dönüşmesi ise sosyal medyada tepkilerin odağı oldu.

 

Çekimlere tepki gösteren birçok Hataylı “Daha bulunamayan cenazelerimiz var. Film çekmek için kullandıkları yerlerde herkesin acısı, anısı varken, enkazların bile henüz tamamen kaldırılmadığı, barınma sorununun hala çözülemediği ve onlarca sorunumuz sırada bekliyorken, burada film çekmeleri ve bunu bir gelir kapısı olarak görmeleri canımızı acıtıyor. Filmin yapımcısının ise ‘7.5 aydır bu filmi çekmeyi bekliyorduk’ demesi inanılır gibi değil. Demek ki; depremin hemen ardından film çalışmalarına başlamış. Bunu söylerken insanda biraz utanma olur. Depremden bu yana her türlü hakarete maruz kalmış, enkaza dönmüş bir şehrin halkı olarak “ARTIK YETER. BİZİ RAHAT BIRAKIN” dediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER