Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberHatay’ın Gurur Günü: ‘TKB, Hatay’ı Proje Ödülüne Layık Gördü’

Hatay’ın Gurur Günü: ‘TKB, Hatay’ı Proje Ödülüne Layık Gördü’

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Tanıtım tarafından YAPEX Restorasyon, Kültür Mirası ve Koruma Fuarı’nda düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda ödül aldı.

Akdeniz Tanıtım tarafından YAPEX Restorasyon, Kültür Mirası ve Koruma Fuarı’nda düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, Hatay Büyükşehir Belediyesi ödüle layık görüldü.

Antalya Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Akdeniz Tanıtım tarafından YAPEX Restorasyon, Kültür Mirası ve Koruma Fuarı düzenlendi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen fuar, Tarihi Kentler Birliğinin desteği ve ÇEKÜL Vakfı’nın iş birliğiyle yapıldı.

Hatay için Ödülü Ratibe Buğrahan Aldı

Fuarda düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda Hatay Büyükşehir Belediyesi, ‘Zenginler, Ulucami, Güllübahçe, Yeni Cami, Şehitler, Gazipaşa Mahalleleri Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri, kentin geleneksel konut dokusunun büyük bölümünü kapsayan geniş ölçekli ve detaylı kentsel tasarım projelerinin arşiv niteliğinde olması, bu büyüklükte bir alanın tamamının bütüncül bir sistematikle tek seferde planlanmış olması nedeniyle’ ödül almaya hak kazandı.

Söz konusu ödülü, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş adına Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürü Ratibe Buğrahan aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER