Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'ın İlk Senfoni Orkestrası Konsere Hazırlanıyor

Hatay’ın İlk Senfoni Orkestrası Konsere Hazırlanıyor

Hatay’da görevli 50 müzik öğretmeninden oluşan ilk Senfoni Orkestrası kültürleri buluşturdu.

Orkesta kadrosunda Türkiye’nin farklı illerinden müzik öğretmenlerinin de yer aldığı, çoğunluğunu Antakyalı öğretmenlerin oluşturduğu orkestra ilk konserini 24 Kasım günü gerçekleştirecek. 2019 yılı Eylül ayında kurulan Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası, dinleti şeklindeki mini konserleri ardından 24 Kasım Öğretmenler Gününde sahne alacağı dev konsere hazırlanıyor.

‘Öğretmenler Günü’ dolayısıyla 24 Kasım’da Doğa Okullarında sahne alacakları konsere hazırlanan Hatay Akademi Orkestrası birçoğu Antakyalı olmak üzere Hatay’da görevli yaklaşık 50 müzik öğretmeni bulunuyor.

‘Öğretmenlerimizi Konsere Bekliyoruz’

Orkestranın kurulmasının ardından çalışmalara başladıklarını ve bir süre sonra duyulan ihtiyaç üzerine ‘Hatay Senfoni Orkestrası Kültür Sanat Derneği’ni kurarak dernek çatısı altında çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kurucu Şef Müzik Öğretmeni Ali Uğur şunları söyledi; “Orkestramız çoğunluğu Antakyalı olmak üzere diğer illerden de gelip Hatay’da görev yapan Müzik öğretmenlerinden oluşuyor. Ana kadromuz 40 öğretmen olmakla birlikte bu sayı bazen 50’ye kadar çıkabiliyor.

Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bazı müzik dinletilerinde sahne aldık. Ancak Orkestramızın kuruluşundan hemen sonra ne yazık ki patlak veren KOVİD-19 nedeniyle diğer meslektaşlarımız gibi sıkıntılar yaşadık. Bu süreçten bir nebze de olsa çıktığımız bugünlerde çalışmalarımıza hız verdik. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Doğa Okullarında ATSO’nun organize ettiği etkinlikte sahne alacağız. Öğretmenlerimizi o konsere bekliyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER