Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayasHatay'ın Payas İlçesinde Yetim Çocuklara İftar Yemeği Verildi.

Hatay’ın Payas İlçesinde Yetim Çocuklara İftar Yemeği Verildi.

Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla yetim çocuklar için iftar programı düzenlendi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yetim çocuk ve yakınları iftar sofralarında buluştu. Payas Belediyesi ve Payas Kaymakamlığı  Organizasyonuyla Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde düzenlenen iftar programı, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Kaymakamı Dr.Polat Kara İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici İlçe jandarma Komutanı Mehmet Üngör Payas Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Yıldız ve Uğur Gül ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa danışman yetim çocuklar  ve aileleriyle birlikte iftar yaptı. Yemek sonrası masaları gezen Kaymakam Dr.Polat Kara ve İlçe Emniyet Müdürü Kızılay öncülüğünde çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

İlçe Kaymakamı Dr.Polat Kara gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan’ın 15. gününün “Dünya Yetimler Günü” olarak kabul edildiğini hatırlatarak, devlet olarak yetim ve öksüzlerin her daim yanında olduklarını söyledi.
Ramazan’ın 15. gününde yerel yönetimler ve merkezi yönetimin yereldeki temsilcileri ile birlikte yetimlerle bir araya gelmeye gayret ettiklerini ifade eden Kara “Kader insanlara eşit fırsat vermeyebiliyor. Yaşarken insanların önüne engel çıkabiliyor, başka badireler atlatabiliyor. Babasını kaybetmek annesini kaybetmekte bu durumlardan bir tanesi. Ama biz bir milletsek birbirimizin acı gününde insiyatını paylaşabiliyorsak ancak o derece de millet olduğumuzu kabul ediyoruz” dedi.


Kara “Hem millet hem de devlet olarak sosyal bir devletin ilkesi olarak yetimlerimizin ve öksüzlerimizin yanında bulunmaya onların ihtiyaçlarını gidermeyi ve onlarla aynı havayı teneffüs etmeyi bir vazifemiz olarak görüyoruz. Bugünde ilçemizde 60 aile ile beraber bir iftar yemeği düzenledik. Sağ olsunlar katılım sağladılar. Hediyelerimiz oldu. Beraber Ramazan’ın ulvi havasını teneffüs ettik ve iftarımızı beraber eda ettik” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER