Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHataylı 6 Bisikletçi Anıtkabir'e Doğru Yola Çıktı

Hataylı 6 Bisikletçi Anıtkabir’e Doğru Yola Çıktı

Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Ata’mızın Yolundayız” bisiklet turu kapsamında, Hataylı bisikletçiler dün sabah itibariyle yola çıktı

Antakya’dan yola çıkan 6 bisikletli, 685 kilometrelik yolu pedallayarak, 10 Kasım’da Anıtkabir’de olacak. Demir atlarla Anıtkabir’e doğru yola çıktıklarını söyleyen, Hatay Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Şerafettin Kaya, 9 Kasım akşamında Ankara’ya ulaşmayı planladıklarını söyledi. 10 Kasım’da Anıtkabir’e ulaşarak, mozoleye bayrak bırakacaklarını ifade eden Kaya, arkadaşları adına duygularını şöyle aktardı:

“Türkiye’nin çeşitli illerinden Anıtkabir’e pedal çeviren dostlarımızla, Ankara’da 9 Kasım’da buluşuyoruz. 10 Kasım sabahında da törenin ardından, Anıtkabir ziyaretimizi yapıyoruz. Tüm bisikletçi gruplar, kendi illerinden getirdikleri bayrakları, toprakları ve benzeri değerleri mozoleye bırakacağız. Bu arada hem atamızı anmış oluyoruz, hem de cumhuriyete sahip çıktığımızı gösteriyoruz. Bunu bisikletle yapmanın bir amacı da bisikletlerin de trafikte var olduğunu göstermek. Ayrıca farkındalık yaratmak için de bu etkinliği düzenliyoruz.”

Türkiye’nin birçok ilinden bisikletçinin yola çıktığını aktaran Kaya, “Hatay’dan, 2 grup halinde çıkıyoruz. Dün bir grubumuz çıktı, bugün de Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği olarak biz yola çıkıyoruz, 6 bisikletçi olarak. İstanbul’dan, Yalova’dan, İzmir’den, Aydın’dan, Eskişehir’den, Kastamonu’dan, Samsun’dan ve daha sayamayacağım birçok ilimizden çok sayıda bisikletçimiz, Anıtkabir’e doğru pedal çeviriyor” açıklaması yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER